Möte på banken

Datum: 2014-04-02 Tid: 17:13:29
Jag kom nyss hem efter ett bra möte hos banken. Jag har ju ett stort arv efter morfar som jag fick tillgång till när jag fyllde 21 år. Så idag hade jag ett möte för att placera pengarna. När man kommer som släkting till en väldigt stor kund hos banken blir det alltid lite "åh, Henrys barnbarn, kom hit så ska vi ge dig världens bästa service och lite till och så lite fjäskande på det". Vilket känns olusigt och lite... konstigt. Men det är även rätt fint att höra att morfar var så pass fantastisk att även efter hans död så är han ett respekterat namn på flera ställen.

Jag och rådgivaren på banken kom i alla fall fram till flera bra lösningar med lite varierade risker och placerade ungefär 80% av mina sparpengar. Det låter som jättemycket, men jag känner att om jag skulle behöva pengarna så är dem inte låsta utan jag kan sälja dem när jag vill och om dem är placerade i olika fonder och aktier så kanske jag är mindre benägen att använda dem till struntsaker som jag inte behöver.
 
Det är ju lite ofint att prata om hur mycket pengar man har, speciellt online, men ville ändå skriva om det. Det är inte direkt så att jag skriver ut konkreta summor eller liknande.
 
Och det här är absolut inget skrytinlägg. Eller kanske lite skryt om hur fantastiskt min morfar var, men inget annat.

Kommentarer

Namn


E-postadress (endast jag som ser)


Blogg-/hemsideadress