And the sun is rising as everything else is falling apart

Datum: 2011-11-29 Tid: 01:30:44
Jag pratar sällan om det. Aldrig detaljerat och aldrig utan att ha blivit tillfrågad och ibland även tvingad till det. Ibland funkar vardagen ändå. Ibland lyckas jag lämna sängen på morgonen, ljuga mig igenom dagen och le mig igenom varenda samtal.

Men oftast är det bara ett helvete att leva. Oftast är jag bara förbannad, ledsen och rädd.

I'll go up in flames for you

Datum: 2011-11-24 Tid: 21:50:36


En bild när pappa svetsar lite på en dolly som han är snäll nog att bygga till mig.

Tala för publik

Datum: 2011-11-24 Tid: 14:41:43
Eyoel är i väg och svänger runt även idag, så han gav mig en bok och sa "läs". Så nu har jag läst klart den. Den heter Tala för publik och är skriven av Jenny Åkerblom. Den är faktiskt hur intressant som helst. Den har bra, korta stycken och är därför lättläst och förståelig. Jag har aldrig haft särskilt svårt för att stå och prata inför människor, men jag kan ju inte påstå att jag är så himla duktig på det. Tänkte i alla fall att det är bra att kunna, speciellt om man ska jobba med människor i framtiden. Och det är väl vad jag vill, egentligen. Jag vill ju jobba med filmteam, modeller, andra kreatörer och så vidare.

Förutom att läsa om hur man talar inför folk så har jag slängt ihop miniatyrbilder till Brasvärmeinteriörs facebooksida. Om dem blir godkända läggs dem väl upp.

Nu ska jag fixa med företagets egna julifierade facebook-sida.

But my heart's the only thing that's not giving up

Datum: 2011-11-24 Tid: 00:41:59

Happiness can actually be bought

Datum: 2011-11-23 Tid: 22:40:58


Jag blev som sagt med iPhone idag. En svart 4S på 16GB. Har redan fixat micro-sim, synkat saker och sorterat appar.

Living la vida loca

Datum: 2011-11-23 Tid: 15:57:58
Igår infann jag mig på kontoret vid sju på morgonen. Det tog emot att lämna sängen så tidigt, faktiskt. Idag snubblade jag in vid halv - tjugo i tio.

Just nu sitter jag på kontoret och gör ingenting. Borde fixa fantastiska miniatyrbilder till en facebook-sida som jag håller på att julpimpa, men jag har noll inspiration. Slängde ihop något snabbt, men ska prata med Mikael när han avslutat sitt möte.

It takes two to break even

Datum: 2011-11-21 Tid: 18:04:53
Idag har jag hunnit svänga förbi skolan, varit produktiv på praktiken, hämtat ut ny medicin och fått en ny tid till läkaren. Dessutom har jag missat en hemleverans, för att vissa inte förstår att största andelen av Sveriges befolkning faktiskt inte är hemma mitt på dagen en vardag. Hur som helst så gick jag in och skrev in min praktikplats som leveransadress, för där hänger jag ju en del. Så förhoppningsvis får jag den på onsdag.

Och för er nyfikna själar där ute, så kan jag berätta att jag har köpt en iPhone 4S. Min Apple-obsession växte snabbt och mycket i samband med att jag införskaffade mig en iMac. Jag är helt förälskad i den datorn. Innan var jag väldigt anti iPhone och Apple i allmänhet. Mest för att jag innerst inne visste att jag skulle falla för den.

När jag ändå talar om mina materialistiska begär så kan jag berätta att jag är väldigt sugen på att införskaffa mig en snygg college/varsity-jacka. Mest för att jag provat pappas två jackor, och dem är sköna och snygga och ger mig lite nostalgikänsla även om jag inte spelat någon sport på high school i USA.

Förutom det är min önskelista till jul ganska lång. Min mamma har visserligen fått den nerkortade och ovanligt realistiska halvan av listan. Men man kan ju drömma. Studiobakgrund, beauty dish, batteriblixtar, fotoböcker, snoot, dolly-räls/vagn, steadicam, ny kamera, kameraobjektiv, fantastiskt fina kläder som jag kan tvinga på mina modeller och självklart en flygbiljett till paradiset. Och i mina ögon vore New York, Tokyo, London, Paris, Rom eller delar av Afrika rätt fina paradis.

Take me home

Datum: 2011-11-20 Tid: 18:28:41


Här ser man färgen på håret lite bättre. Ifall ni har legat vakna och undrat hela nätterna.

It doesn't hurt if everyone know my name tonight

Datum: 2011-11-20 Tid: 18:06:35
Idag är det söndag. Seg, frustrerande söndag. Min kusin Victor flyttade in hos oss idag, och ska stanna en vecka. Det blir trevligt att ha en lillebror på test sådär.

Idag har jag följt med och handlat och nu på kvällen har jag ritat bildmanus till musikvideon som jag ska göra. Det är fula streckgubbe-bilder, men det visar i alla fall ungefär hur jag har tänkt mig. Ska bara förmedla och sälja in alla idéer till killarna också.

Jag måste få ihop en hyffsat fungerande dolly också. Det är... well... a work in progress. Without progress.

Your Revolution is a Joke

Datum: 2011-11-19 Tid: 22:11:16
Idag har jag varit i Stockholm och träffat min fina vän Matilda. Det var precis vad jag behövde efter allt som hänt den senaste tiden. Jag skulle kunna skriva en lång kärleksförklaring här, men det behövs nog inte.

Jag ska nog börja hänga lite oftare i Stockholm. Matilda, om du läser det här så ska du veta att jag redan börjat kolla tågtider!

Family portrait

Datum: 2011-11-17 Tid: 21:04:52


Nu på kvällen har jag varit iväg och fotograferat lite bilder på min vän Malin och hennes familj.
Bilden ovan är tagen av Malin, och snodd från facebook.

...

Datum: 2011-11-17 Tid: 15:04:27
The awkward moment when your entire life falls apart and everyone finds out what really happened to you. The awkward moment when no one laughs anymore, 'cause you ruin every joke. The awkward moment when walls tumble in and destroy years of make pretend. The awkward moment when fake smiles become unnecessary.

My mood right now

Datum: 2011-11-16 Tid: 21:51:07

Any given summer night

Datum: 2011-11-16 Tid: 21:45:26


Bilder tagna i somras från mitt och Johannas hotellrum i Alcúdia. Blir lite lagom sugen på att dra utomlands.

Over troubled water

Datum: 2011-11-15 Tid: 23:51:05


En bild som Emma tagit för lite mer än ett år sedan. Redigerad under min regnbågs-period.

När allt är dött och stilla, ska jag tänka på dig

Datum: 2011-11-15 Tid: 23:28:09

Being fancy isn't really my style

Datum: 2011-11-15 Tid: 21:21:25
Idag har jag inte alls mått bra, så stannade hemma från praktiken. (Jag får lite ångest när jag stannar hemma, som om jag inte är sjuk på riktigt även om jag är det.) Åkte ändå in till stan vid fyra för att köpa present till min storasyster som fyller år imorgon, men som vi har firat idag.

Dessutom så hade jag ett givande möte med ett band vars musikvideo jag ska göra. Vi kom fram till massa bra saker, och de hade ungefär samma Hollywoodproduktions-storlek i tankarna som jag har. Hej, jag är perfektionist och överambitiös.

Så tills nästa vecka så ska jag rita storyboard och fixa fram en skiss på två olika dollyrälser. Spännande.

Och just det, för alla Norrköpings-bor så kommer vi behöva massvis med statister till musikvideon. Det kommer handla om en eller två inspelningsdagar (förmodligen en helg), som bestäms så snart som möjligt. Om ni är intresserade av att hänga med oss och dansa som galningar så gå in på facebook-evenemanget och klicka på Jag kommer.

Ja, det var nog allting. Imorgon ska jag tvinga mig själv till praktiken hur jag än mår.

You don't know you're beautiful

Datum: 2011-11-14 Tid: 20:12:23

Idag var jag tillbaka på praktiken igen. Har egentligen ingen ork whatsoever, men kan inte vara borta längre. Efter praktiken smet jag upp till stan och fick håret klippt och färgat av Julia. Hon och jag har hur många coola foto- och filmidéer som helst. Vi får ta tag i det och göra något coolt.

Show me there's a way to beat the monster

Datum: 2011-11-13 Tid: 12:19:01
Hej vänner och ytligt bekanta. Jag lever, för er som undrat.

Har varit lite strul med hemsida och blogg, men när det beslöt sig för att fungera bestämde jag mig för att ladda upp nya designen. Är faktiskt rätt nöjd med den. Dock är det ju så att jag suttit på min iMac 27'' och Google Chrome när jag kodat den, så jag kan inte lova att den ser fantastisk ut på PC eller med mindre skärm. Det tycks fungera fint i alla webbläsare förutom IE, så de som använder Internet Explorer beordras byta ögonaböj.

Bildfilerna i gallerierna är stora, och kan ta lite tid att ladda, annars tror jag inte att det ska vara några problem. Om ni mot förmodan hittar småfel så skriv en kommentar så ska jag försöka fixa det.

Ja, vad händer annars i mitt liv? Jag har precis återhämtat mig från att ha gått in lite i väggen, så jag försöker att inte tänka så mycket på annat än mig själv just nu. Visserligen är hela nästa vecka fullbokad med möten, fotograferingar, Stockholms-resa och så vidare. Men jag tror det ordnar sig så länge jag lägger ifrån mig prestationskraven.

Apropå fotografering så ska jag leta upp lite bilder ur arkivet och visa här, för att behålla läsare som inte klickar sig in hit för att läsa om mitt trassliga liv.

A matter of the heart

Datum: 2011-11-10 Tid: 23:18:47
Det är jobbigt att se och höra människors besvikelse när de tror att man ger upp. Jag ger inte upp, jag räddar livet på mig själv. Och jag skulle uppskatta om folk kunde sluta motarbeta det. Det är redan jobbigt som det är.

Kod, design och lite företagstjaffs

Datum: 2011-11-08 Tid: 22:22:00
Jag vet inte om jag sagt något om det, men jag håller just nu på att göra om min hemsida. Har saknat det mörka och grå, så jag går tillbaka till det. En hel del andra förändringar kanske sker också, vi får se hur jag får till det i alla koder. Den stora förändringen blir nog med alla bilder, då jag ska rensa och endast plocka ur guldkornen.

Och om någon undrar så är den nuvarande hemsidan kodad i html och css, ingenting annat. I den nya kommer det in lite javascript också, men större än så är inte mina kunskaper.

Nya hemsidan kommer antagligen upp i samband med att jag startar mitt företag. Jag har sagt det i över två år nu, men till våren kommer jag vara egen företagare. Ta i trä. Ska bara lära mig allt om bokföring och ekonomi och företagsamhet först, fotografdelen har jag i alla fall ett hum om.

Om allt går som jag vill kommer även bloggen uppdateras samtidigt som hemsidan.


If time is all I have

Datum: 2011-11-07 Tid: 21:34:41


Hittade lite bilder från September då jag testar ljuset i studion. Osminkat och enkelt.

Escapism

Datum: 2011-11-06 Tid: 03:42:00
Jag avundas er naivitet. Jag avundas det faktum att ni aldrig kan förstå exakt vad jag gått igenom eller hur dåligt det får mig att må.

Jag avundas era i-landsproblem.

Party rocking in the house tonight

Datum: 2011-11-02 Tid: 12:06:06
Just nu sitter jag och får mitt hår flätat av min söta lillasyster. Förhoppningsvis blir det lite lockigt tills ikväll. Ska ut till Pihl i Söderköping på förfest, för att sedan sticka ut på krogen. Kommer nog bli supertrevligt. Hänger ju inte ute så ofta, men någon gång måste vara den första, haha.

Innan dess ska jag in till stan för att ordna lite saker. Det blir nog en bra dag.

Imorgon ska jag nog ta kartan pappa ritade till mig och cykla iväg för att leta efter coola foto- och filmställen. Har lite idéer till en kommande musikvideo jag kanske ska göra. Förhoppningsvis lever det upp till alla förväntningar jag har.

It's not soft when it's hard, som dem brukar säga

Datum: 2011-11-02 Tid: 00:03:11
Har precis redigerat lite på en film till Angeläget, som jag ska vara med i genom skolan. Väldigt bra initiativ och så, men jag tycker det är svårt att göra en bra dokumentärfilm.

Det enda som egentligen fattas är att spela in voice-over. Men jag tycker inte alls om att höra min röst inspelad, så jag fortsätter att skjuta upp det.

Som pricken över i:et så fick jag en instrumental version av en av Jimmys låtar, och den passar jättebra till filmen, så jag är glad. Dessutom älskar jag instrumentala låtar, så den åker direkt in i min iPod.

Nu ska jag sova, och imorgon ska jag ta höstlov på riktigt. Börjar inse att det inte finns någon mening med att göra saker som får en att må dåligt, så jag lägger hela mitt liv på is just nu.

Vill ni mig något så finns jag på twitter och facebook.