Under the Bridge

Datum: 2012-11-30 Tid: 18:16:58

Give Me Love

Datum: 2012-11-30 Tid: 00:44:14
Har haft ett par rätt jobbiga dagar den här veckan. Saker som gått käpprätt åt skogen och allmänt jobbiga grejer som hänt. Men jag överlever. Som vanligt.

Jag blev anlitad av min syster idag. Hon vill ha lite snygga, professionella bilder på sig själv, samt att jag ska göra om hennes bloggdesign. Jag är så nöjd med min, så det var länge sedan jag pillade i koder, vilket märks nu när jag börjar igen. Jag får stundvis googla hur man rundar hörn, gör horisontella menyer och så vidare.

Kom även fram till att jag ligger bra till när det kommer till julklappar. Jag brukar vara ute i allra sista sekund, men jag har bara tre kvar. En att köpa och två att färdigställa. En sak mindre att stressa över.

One More Night

Datum: 2012-11-28 Tid: 18:06:43

Lose Yourself

Datum: 2012-11-27 Tid: 17:26:06

Misty days, rainy nights

Datum: 2012-11-27 Tid: 13:52:37

Gregory Crewdson

Datum: 2012-11-26 Tid: 19:00:00
Vi hade en fotouppgift på gymnasiet då vi skulle analysera en valfri bild av Gregory Crewdson. Jag visste vem han var sedan innan, men det var först när man verkligen tittar på en av hans bilder som man förstår hur storskaliga produktioner varje bild innebär. Det händer en miljon saker i varje bild, och alla har den här melodramatiska, dystra känslan fångad i en amerikansk förort. Det är svårt att beskriva, så jag rekommenderar att ni kollar upp honom och hans bilder.

Anledningen att jag kom att tänka på honom var att jag såg en dokumentär om honom på SVT. Den finns att se här, och har ni en stund över och är intresserad av foto (eller film för den delen) så kolla in den! Väldigt intressant.

Fotomässan 2012

Datum: 2012-11-26 Tid: 13:21:28

The Fire

Datum: 2012-11-25 Tid: 17:52:20
Jag har inte så mycket att säga. Igår var det en heldag i Stockholm på Fotomässan. Träffade LiveNews-människor och hälsade på Oscar och Therese. Köpte en bok. Ja, det var nog allt.

Är stressad och trött, men ska ta mig igenom måndag och tisdag bara, sedan lugnar det sig.

Sjuk, trött och stressad

Datum: 2012-11-23 Tid: 14:07:57
Jag blev sjuk under min tur till Halmstad, så just nu är jag mosig i hela huvudet och trött. Har även fått ännu ett fotojobb, med snabba bud. Ska även färdigställa några bilder och skicka. Men hur skickar man enklast utskrifter i A3-storlek?

Ikväll ska jag på bio med Pernilla och tidigt imorgon åker jag till Stockholm för att gå på fotomässan, så det blir ingen vila för mig förren på söndag.

Halmstad

Datum: 2012-11-19 Tid: 20:49:42
Ligger på hotellet i Halmstad. Kom hit på eftermiddagen och har hittills gått lite på stan, köpt godis (fy mig) och ätit middag. Jag är helt förälskad i den här staden. Jag blev lika förälskad i somras när jag var i Varberg. Det är något med mysiga gator, stora valv och portar, fina broar och en å rakt genom staden som får igång i mig. Jag har redan börjat titta på utbildning här, men det finns inte mycket som passar mig, tyvärr. För jag skulle gärna flytta hit.
 
Imorgon ska jag gå i butiker och kanske fotografera. Tog av en dum anledning inte med mig stativ hit, så det blir inga förtrollande nattbilder den här gången. Kanske åker hit någon annan gång, som en hälsoresa. Behöver mer sånt. Stressa ner, gå runt i en främmande stad ensam och bara få andas.

It started with a whisper

Datum: 2012-11-18 Tid: 17:26:25
Igår var jag och familjen och åt på Texas Longhorn (bästa, bästa, bästa) innan vi gick och såg Familjen Addams. Om ni bor i Norrköping och inte sett den än, så gå och se den. Ni kommer inte bli besvikna.

Idag har jag, mamma och pappa varit och tittat på bil och sedan handlat. Hämtade även ut mina glasögon idag! Jag har aldrig förstått hur dålig syn jag egentligen har. Allting är skarpt och klart och färgglatt. Helt galet egentligen. Så från och med nu är jag glasögonorm, precis som resten av familjen.

Har även börjat packa lite, för imorgon åker jag till Halmstad tillsammans med mamma och kommer hem på torsdag. Ska bli skönt att komma iväg.

How Come You're Not Here?

Datum: 2012-11-16 Tid: 14:46:26

Ed Sheeran - Lego House

Datum: 2012-11-14 Tid: 16:52:30


Har sett början av den här videon många gånger, men det var först idag när jag såg slutet som jag föll för den.

En ständig kamp

Datum: 2012-11-13 Tid: 17:24:52
Mitt liv känns som en ständig kamp. Ett ständigt krig i, runt om och på grund av mig. Det är inte förren efteråt, när man sprungit så fort man bara kan rakt igenom tegelväggen, som man inser att det börjar spåra ur.

Jag avskyr det här mer än något annat. Att behöva erkänna mig själv besegrad. Besegrad av livet, av mobbare, av omständigheter, av dåligt omdömme, av mig själv. Men det är så det känns. Jag känner mig besegrad, jag känner mig sönderslagen och dumförklarad.

Markus Krunegård @ Skandiateatern

Datum: 2012-11-09 Tid: 17:19:16

Konsumentfri månad?

Datum: 2012-11-08 Tid: 15:46:00
Jag hittade en blogg förut, och tjejen (som verkade rätt fantastisk men som jag nu glömt namnet på) skrev om att man borde köra en konsumentfri månad lite då och då. För att reda ut sina prioriteringar och andra bra anledningar (som jag heller inte minns).

Jag har ju ingen direkt inkomst just nu, så jag lever till stor del på mina föräldrar, som bidrar med mat och enstaka inköp av typ shampoo och liknande.

Så jag fick för mig att jag skulle kolla mina utgifter för Oktober.

Jag handlar uteslutande med kort (vilket har både för- och nackdelar) så jag kikade på mitt kontoutdrag och hittade sex utgifter, samt en insättning från mitt sparkonto till mitt allkonto (som en slags fickpeng).

Den nionde så fikade jag på Espresso House med Erica och Lovisa, vilket hade kunnat undvikas enkelt genom att bara gå hem till någon av oss och äta mat våra föräldrar köpt.

Den tionde handlade jag något ospecifierat på Ica. Om jag inte missminner mig så var det typ frysta bär, några bakingredienser och frallor.

Den tjugoandre (se där, redan en tolv dagars lång lucka) så betalade jag en faktura på en sak jag inte kunda tacka nej till i telefon. Hade jag varit en bättre människa som kunde säga nej, så hade det också kunnat undvikas enkelt.

Den tjugotredje så betalade jag Premium på Spotify, för jag fungerar inte utan musik, vilket hade resulterat i att inga jobb hade blivit klara. Jag hade dock kunnat lyssna på radio eller på någon av alla miljontals låtar på datorn.

Den tjugofjärde så lade jag pengar på tre nya mediciner, vilket helt seriöst var en livsnödvändig utgift.

Den tjugoåttonde lade jag pengar på en väska. Antagligen den onödigaste utgiften, men något jag länge behövt, so it was bound to happen.

Summan av förra månadens utgifter var 1217 kronor, men jag hade enkelt klarat att dra ner det till endast 250 kronor.

Jag kanske ska börja att spara pengar på allvar, så att jag har råd med de sakerna som jag faktiskt vill ha. Till exempel nya objektiv, eller typ en ny skrivbordsstol.

Christoffer & Jessica II

Datum: 2012-11-08 Tid: 15:16:15

Christoffer & Jessica

Datum: 2012-11-08 Tid: 15:03:06

I'm down on my knees

Datum: 2012-11-07 Tid: 14:21:00

Just little things

Datum: 2012-11-07 Tid: 10:39:02
Jag vaknade av ett väldigt trevligt telefonsamtal angående min bild i en tävling. Dem måste dock få ett godkännande, så innan dess så säger jag inget mer. Men åh, jag är väldigt glad hur det än blir!

När jag sedan lämnade sängen så såg jag att solen sken in i huset och jag älskar ljus och sol så det gjorde mig genast på bra humör.

Nu har jag skickat några mejl och ska snart gå upp och äta något. Vet inte hur ambitiös frukost jag ska göra, men efter det ska jag ta tag i fler saker. Försöka göra den här dagen någorlunda värdefull.

Just me and my song

Datum: 2012-11-05 Tid: 13:00:00
För att gå hemma och skrota om dagarna så har jag rätt fullt upp. Sitter just nu och sorterar bilder, men ska snart bege mig in till stan för ett läkarbesök. Sedan ska jag och Erica till körskolan, och efter mamma slutat ska vi iväg och kolla på glasögon till mig.

Imorgon ska jag till tandläkaren, och efter det måste jag ta tag i alla bilder som jag ska redigera. Har bilder från april som ligger på hög. Inga bilder med hög prioritet visserligen, men ändå bilder som jag skulle vilja visa upp i bloggen. Sedan har jag bilder på Ema och Hanna, som jag också jättegärna vill visa. Självklart Krunegård-bilder också.

Men eftersom betaljobb går först så är min plan att ha bilderna från igår klara senast fredag.

Let Myself Go

Datum: 2012-11-04 Tid: 12:13:40
Idag blir det möte med ett bröllopspar, vilket är roligt och spännande. Det är synd att vädret inte är på min sida idag, för tanken var att vi skulle fotografera lite också. Men jag tror det ordnar sig ändå.

Just nu håller jag på att redigera alla bilder på Markus Krunegård från i torsdags. Om ni är intresserade av att se bilder och läsa en recension av konserten så klicka er in här.

Jag har en hel hög bilder som jag borde redigera, bland annat på både Ema och Hanna. Vi får se när jag har tid att ta tag i det. Vill ju så gärna visa er bilder, eftersom jag är så himla nöjd. Dygnet har för få timmar och veckan för få dagar.

Magnus Ekelund & Stålet @ Skandiateatern

Datum: 2012-11-03 Tid: 14:51:04