Gott nytt år!

Datum: 2013-12-31 Tid: 16:09:00
Jag har inga storslagna planer för ikväll utan det blir bara middag och trevligt här hemma med Pernilla och Emy. Och så ska jag skjutsa mina föräldrar till och från fest, då jag som alltid annars kommer vara nykter ikväll. Men att skjutsa mamma och pappa är en självklarhet, med tanke på hur många gånger dem skjutsat mig till och från saker och platser.

Jag har knåpat ihop en årssammanfattning som kommer upp på bloggen imorgon eller övermorgon, så stay tuned för det. Har dessutom, för första gången på länge, skrivit ner några nyårslöften/mål som jag också tänkte publicera här på bloggen. Så att jag kanske blir mer motiverad att hålla dem.

Jag ville i alla fall bara kika in här och önska ett gott nytt år till alla som läser (eller inte läser) min blogg.

Snart nylansering av hemsidan!

Datum: 2013-12-28 Tid: 22:53:00
Jag har suttit och pillat på detaljer i flera månader men är nu äntligen klar med min nya hemsidan! Tanken är att den ska komma upp någon gång första veckan i januari, vilket är redan nästa vecka.

Min plan från början var att ha ett erbjudande kopplat till nylanseringen av hemsidan, vilket jag just nu sitter och klurar på. Jag tror jag har en idé på vad jag ska göra, och hoppas att det är många som nappar på det.

Men nu vet ni i alla fall vad som händer bakom kulisserna nu runt nyår. Förberedelser för att få så många som möjligt att klicka sig in på hemsidan när den kommer upp.

Julklappar 2013

Datum: 2013-12-26 Tid: 19:11:06
I år fick jag allt på min önskelista, plus lite till. Är otroligt tacksam och lycklig över att få känna mig såhär bortskämd.

I julstrumpan
Fototidning Kameraguiden - Nikon specialutgåva
Lindt chokladbjörnar
 
Från Pernilla
Bok: Vi måste sluta ses på det här sättet - Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck
 
Från Johanna (och Robin)
Satsuma Shower Gel, Body Mist och Lip Butter från BodyShop
 
Från mamma och pappa
I Love... Duschcréme, Body Scrub och Body Lotion
Clinique hudvårds-set och Clinique ansiktskräm
Clarisonic Face & Body Cleansing
Presentkort på ansiktsbehandling hos Zondera
ZipBuds in-ear hörlurar och I-Mego over-ear hörlurar
Mjukisbyxor
Stor handduk från Lexington
Philips Wake Up Lamp
Bok: Insurgent - Veronica Roth
 
Från Stella (Ingela och Patrick)
Duschcréme och Body Lotion i dofterna Melon och Mango&Papaya
 
Från mormor
Pengar (500 kr)

Robin

Datum: 2013-12-25 Tid: 20:07:00

Några bilder som jag tog på min lillasysters pojkvän för ett tag sedan. Han skulle ge henne en ram med bilder i julklapp. Så nu, när hon fått sin julklapp, så passar jag på att lägga upp dessa bilder på bloggen. Jag fotograferar nästan aldrig killar, men jag blev riktigt nöjd med bilderna.

A very, merry christmas

Datum: 2013-12-24 Tid: 23:19:59
Jag vill bara skriva en liten rad här och hoppas att ni haft en fantastisk julafton, för det har jag haft. Jag har fått så många fina saker i julklapp och känner mig så himla tacksam och bortskämd. Idag har bara varit en lugn dag som spenderades hemma med familjen.

Åter igen, tack till min familj för allt ni ger och har gett mig i både gåvor och kärlek. Ni är fantastiska och jag älskar er.

Dan före dan före dopparedan

Datum: 2013-12-22 Tid: 22:59:00
Jag har, kanske på grund av bristen på snö, haft rätt svårt att inse exakt hur fort december kommit och gått. Om två dagar är det julafton. Om två dagar! Helt otroligt.

Idag har familjen haft julgodis-bak. Vi lyckades få ihop pepparkakor, rocky road, knäck, ischoklad och tomteskumfudge. En salig blandning. Fördelen med att inte baka julgodis förrän den 22:e är att det kanske finns kvar godis på julafton då. Det brukar ju ta slut så himla fort.

Jag tog några bilder på mina vackra pepparkakor samt på rocky road-bitarna när dem var fint upplagda i en skål, men har inte möjligheten att lägga upp dem på bloggen just nu. Det är en lång historia. Jag verkar bara ta bilder med mobilen nu för tiden. Så om ni tycker min blogg är otroligt tråkig så uppdaterar jag både Instagram och Twitter hyfsat regelbundet.

Ghost @ Flygeln

Datum: 2013-12-18 Tid: 13:59:21

Har ju helt glömt bort att lägga upp bilder från Ghost som jag såg på Flygeln för cirka en och en halv vecka sedan. Det har varit rätt mycket just nu, men bättre sent än aldrig. Recension och fler bilder på både Ghost och dem två förbanden kan ni hitta här.

Små, små tankar om att en dag bli något

Datum: 2013-12-12 Tid: 23:31:00
Hittar ett nytt fantastiskt band och stirrar mig blind på ett projekt i ett manusskrivarprogram. Sådär som man gör på torsdagskvällar. Skriver och gör research och lyssnar på musik och formar tankar och idéer som en dag kanske blir något. Små, små inspirationskickar som livar upp en annars värdelös dag. Ett annars värdelöst år.

Det är svårt att skriva något som inte redan blivit skrivet. Alla idéer som fyllt mitt huvud de senaste åren kommer ut som böcker och filmer innan jag ens hunnit skriva ner dem. Alla tankar på hjältar som räddar världen och flickor som i slutet får pojken bleknar lite när jag inser att någon redan skrivit alla historier i mitt huvud, som jag en gång trodde var originella och helt makalösa.

Men jag har bestämt mig för att fortsätta ändå. I alla fall ikväll. I alla fall med rätt musik i öronen och ett ovanligt flyt i fingrarna. Ett flyt som jag känner ikväll för första gången på år.

En återblick på någon jag var innan den där sjukdomen tog över.

Sam Tsui - Counting Stars / Timber

Datum: 2013-12-10 Tid: 00:56:31


Här är en mashup som Sam Tsui gjort med låtarna Counting Stars av OneRepublic och Timber av Pitbull ft. Ke$ha. 

The Bluest of Days

Datum: 2013-12-03 Tid: 16:36:38


Redigerade om en bild på Angelica Blick. Håll musen över bilden för att se den originalet.

Julklappar och bra framförhållning

Datum: 2013-12-03 Tid: 14:29:40
Idag var jag iväg på en möte på morgonen och efter det begav jag mig in till stan för att påbörja julklappsinhandlandet. Tänkte att det är bra att vara ute i god tid. Men efter en knapp timme på stan och en sväng förbi Ingelsta för lite mer inköp och en välförtjänt lunch så är jag nu klar med julklapparna. Det lutar dock åt att jag kanske köper någon till julklapp till mamma och pappa. Och så behöver jag en liten presentask och silkespapper. Annars är jag klar med årets julklappshandel. Och det är bara den tredje december. Heja mig!

Om jag ska vara ärligt så är det otroligt skönt att vara klar tidigt. Jag är en sån person som ogillar att gå på stan och kolla i butiker, så därför hade jag redan bestämt exakt vad jag skulle köpa till alla i familjen redan innan jag åkte in till stan. Det blir lugnare då, i alla fall för mig.

Kan hända att jag innan julafton får för mig att min familj är värda lite fler julklappar, men det är inget måste och därför ingen stress som läggs på mig.

En annan fantastisk sak är att jag även har köpt en födelsedagspresent till pappa som fyller år om ungefär två veckor. Julklapp och födelsedagspresent köpta på samma dag, till någon som aldrig önskar sig något! Det borde jag få en eloge för.

The Beast

Datum: 2013-12-01 Tid: 13:22:11

Har man tråkigt kan man leka målarbok med line-arts i Illustrator.