iPad och iPhone-appar

Datum: 2013-02-03 Tid: 16:35:12
Jag tänkte, eftersom jag älskar mina Apple-prylar, lista några appar som jag använder. Detta är vad jag har och vad jag personligen tycker om. Det finns säkert bättre appar med samma funktion än dem jag har, så i sådana fall så får ni gärna skriva en kommentar om det. Ni får även jättegärna tipsa om appar ni tror att jag skulle gilla, baserat på dem jag skrivit om!

Alla appar är länkade, så att det blir rätt ifall ni hittar fler än en app med samma namn.
 
Sociala Medier
Facebook, Twitter och Instagram är självklara val för mig. Om ni tycker jag uppdaterar bloggen för lite så kolla in mig på Twitter och Instagram. Jag heter tricktolife på båda ställena.
 
Video
En av mina mest använda appar är nog YouTube. Jag är en riktig sucker för brittiska vloggare, matlagningskanaler och fotograferingsvideor. Annars så har jag även SVT Play och Netflix på min iPad. Jag vet många som ogillar Netflix och tycker att dem har dåligt utbud, men jag gillar sådana där halvdåliga tonårsfilmer som det finns massvis av. Har även, apropå film, SF Bio-appen. Smidigt och lätt när man vill boka biobiljetter eller se vilka filmer som går.
 
Två appar som får gå under den här kategorin per association är IMDB och TV.nu. IMDB är perfekt när man snabbt vill ta reda på vartifrån man känner igen en skådespelare, leta nya bra filmer att se eller bara vill ha en översikt över skådespelare och filmer och hur dem hör ihop. Tv.nu är min lathund när jag ska se på tv, superenkelt att anpassa efter vilka kanaler och vilket utbud man har på tv:n så att man inte hittar en bra film på en kanal man inte har.
 
Musik
Spotify är fantastiskt. Hur lyssnade man på musik innan egentligen? Har appen på både min iPhone och iPad. När det kommer till radio så har jag Sveriges Radio och en amerikansk radio-kanal som speler alternativ-/rockmusik som heter idobi radio.
 
Spel
Jag spelar sällan spel, om jag ska vara ärlig. Men de spel jag har installerade och använder mest just nu är DiamondDash, Bubble Island, Quizkampen (heter tricktolife där med) och en Sudoku-app.
 
Produktivitet
Under den här, lite svårdefinerade, kategorin så vinner Evernote med hästlängder. Har det både på datorn, iPhonen och iPaden. Fyller den med resplaner, recept, länkar, utkast till konsertrecensioner, fotoidéer och inspirationskollage. Andra appar jag använder är Google Drive, som är perfekt då jag har många egna och delade Google-dokument. Använder även Wunderlist från och till som en ren list-app där jag har listor för saker att göra/filmer att se/böcker att läsa och så vidare. 
 
En annan app som har gjort mitt liv otroligt mycket lättare (och kanske lite slösaktigare) är Handelsbankens app. Enkelt att föra över pengar, kolla saldo och liknande. Perfekt för mig som sällan är inne på min internetbank och vill föra över exakta summor när jag köper dyra grejer.
 
Världsligt
Några andra random appar som jag använder väldigt mycket är väderappar så som Yr.no och SMHI. Bra för att kolla när det är fint fotoväder och bra för att kunna klä sig rätt när man går ut. När man väl ger sig ut i stora vida världen (aka Norrköping) så använder jag Östgötatrafikens Reseplanerare, även om jag nästan kan tiderna utantill från hållplatsen närmast mig. I alla fall vardagstiderna. För att hålla koll på vad som händer utanför Sverige så kollar jag ofta en app som heter Summly, som sammanfattar artiklar från olika stora (främst amerikanska) tidningar och webbplatser. Och för att hitta ute i världen har jag Google Maps, som dock bara finns till iPhone, vilket är synd.

När det kommer till resor och att planera och kolla upp saker så har jag lite diverse appar som jag fönstershoppar i ibland. Bland annat Hotels.com och TripAdvisor.
 
En app till iPad som min syster tipsade mig om, som jag tycker förgyller en fantastiskt viktig funktion är WWF Together. En supersnygg, interaktiv app som handlar om världens djur med fokus på fakta och att många av dem är illa ute. Det får fram en viktig poäng i hur viktigt det är att värna om vår värld och att leva i harmoni med alla djur. Jag älskar djur och natur och fakta och djurprogram. Och snygg design, interaktivitet och funktionalitet. Något som den här appen har.

Kommentarer

Namn


E-postadress (endast jag som ser)


Blogg-/hemsideadress