Live. Love. Laugh.

Datum: 2013-01-30 Tid: 16:42:24
Om ungefär två veckor så sitter jag på ett plan till solen. Det hade inte kunnat komma lämpligare. Jag behöver komma bort lite. Jag behöver vila upp mig, på ett sätt jag inte kan göra hemma.

Sitter och kollar på bilder och längtar. Längtar till allt det där som inte finns i mitt liv just nu. Värme, sol, glädje, restaurangmat, skratt, dagar vid poolen, kvällar vid någon bar med en drink i ena handen. Jag dricker inte ens alkohol, men bara själva grejen, själva känslan. Att leva.

The Hives @ Flygeln

Datum: 2013-01-28 Tid: 13:43:19


I lördags hängde jag på Flygeln och såg The Hives. Det var fantastiskt. Fler bilder och en recension hittar ni här.

Circle of Lies

Datum: 2013-01-24 Tid: 15:12:42
Jag var naiv nog att tro att ett nytt år skulle förändra allting. Att de där extra dagarna livserfarenhet skulle ge mig någon slags styrka. Att den ändrade siffran i årtalet skulle göra revolution mot min ångest. Att gymbesök två gånger i veckan mirakulöst skulle göra mig frisk.

För vad folk än säger så känner jag mig riktigt sjuk. Det här, vad det än är, som har infekterat mig de senaste sju åren är en ständig kamp, ett krig som jag dagligen måste delta i. Ett krig jag måste medicineras för. Ett krig som kräver besök hos både läkare och psykologer. Ett krig som jag vet att jag aldrig kommer vinna. Jag försvarar mig bara, jag står bara kvar när jag gång på gång blir invaderad.

Jag är därför ofta okapabel till att vara den ni vill att jag ska vara. Under tiden som jag sliter som ett djur för att rädda livet på mig själv som fortsätter livet runt mig. Med vänner, vardagshändelser, krav, jobb och måsten.

Och just nu känns det som om jag kommer dö, om jag sänker garden för att delta i mitt eget liv.


Jag är medveten om att jag kommer få skit för att jag är ärlig, och att folk föredrar käcka inlägg om hur bra jag mår och hur fantastiskt mitt liv är. Men det här är min verklighet, och jag var tvungen att få ur mig det.

Planering

Datum: 2013-01-23 Tid: 18:31:18
Som jag skrivit förut älskar jag att planera saker. Det kan vara vad som helst, från resor till fotograferingar till ombyggnader och liknande hemma.
 
Nu är jag igång och planerar igen. Denna gång planerar jag en bilsemester genom Europa. Detaljerade dagsplaner, kartor från Google Maps, hotellövernattningar, kostnader och liknande. Att jag varken har körkort, bil eller någon att åka med är en annan femma. Det är roligt att drömma sig bort.
 
Bilsemester blev först ut för det känns enklare, men jag tänkte planera en kortare tågluff också. Och kanske en flygluff i Asien och Oceanien. Jag måste ju stilla min resfeber på något sätt.
 
Har dock tre resor inbokade nu i vår och sommar, som jag just nu längtar väldigt mycket till. Den första om en knapp månad.

Energiboost!

Datum: 2013-01-15 Tid: 21:02:35
Idag har jag tränat för första gången på pinsamt länge. Det kändes skitbra, även om jag alldeles för snabbt blev alldeles för skakis i benen. Hade några minuter innan jag åkte dit satt ihop en spellista som faktiskt kickade igång mig när jag kände mig helt slut. Så nu ska jag ta tag i det här och ta till mig allt vad folk säger, att tränar man så mår man bättre. Och det är ju sant, även om inte bara träning kan fixa alla mina bekymmer.

När jag loggade in på bloggen förut möttes jag dessutom av en mycket peppande kommentar från fantastiska Hanna. Sådant gör mig så oerhört glad och just precis nu så känns det bra. Jag ska klara det här, för jag är stark och jag är duktig!

Det här året ska bli fantastiskt. Jag har bestämt det, och inget annat duger. Ta tag i träningen, resa utomlands (har redan några resor bokade), fotografera och utvecklas.

Skitsamma om imorgon ger mig brutal träningsverk och jag inte får något gjort och känner mig hängig. Jag hade en bra dag idag, och jag ska tänka på det.

Heaven's got a plan for you

Datum: 2013-01-14 Tid: 13:34:00
Jag var hos Skatteverket idag på möte. Kändes väldigt vuxet och så. Den sömnlösa natten gjorde sig dock påmind och jag förståd väl inte allt vi pratade om. Nu när jag kom hem för att kolla att jag gjort rätt i mitt något suspekta bokföringsprogram (måste fixa något annat, hur man nu gör det) så såg jag att jag gjort en jättetabbe som jag nu inte vet hur jag ska ändra. Lyckades även göra lite fler fel när jag försökte rätta det första felet så nu har jag flera fakturor som är bokförda på något konstigt sätt och jag vill mest lägga mig ner och dö. Det här var det sista jag behövde idag.

Jag stänger ner programmet, plockar undan alla papper och låter det ligga tills någon vänlig själ vill komma och rätta alla mina fel.

Att våga och att vilja

Datum: 2013-01-09 Tid: 15:46:00
Jag har kommit fram till att jag älskar att planera fotograferingar. Jag älskar att leta inspirationsbilder, komma på rekvisita, leta upp (men aldrig kontakta) stylister och modeller, reka fotoplatser/ställa iordning studion.

Men sen blir det aldrig av. Har en bunt nästan färdigplanerade fotograferingar komplett med kartor över fotoplatser, lista på potentiella modeller, länkar till rekvisita och kollage med inspirationsbilder och färgschema.

Jag önskar jag hade en större studio, där inte bara korta modeller får plats, och där det fanns plats för annorlunda blixtuppställning. Jag önskar även att jag hade fler blixtar, så att jag kan experimentera, både inne och ute. Jag önskar jag hade körkort så att jag kan åka till alla fotoplatser jag letat upp. Jag önskar jag hade ett stort nätverk med modeller och stylister/makeup-artister att välja och vraka bland.

Men när det kommer omkring så handlar det nog bara om feghet. Kan man kontakta en modellagentur utan något specifikt fotouppdrag? Kan man utnyttja sina vänner och systrar som modeller hur mycket som helst? Kan man få duktiga, kompetenta, utbildade stylister att ställa upp på TFP?

Och allra främst, kommer jag lyckas genomföra mina idéer precis som jag vill ha dem och inte göra någon av alla inblandade besvikna?

Nu har jag dock bestämt mig. I år ska jag våga kontakta människor jag vill fotografera. Jag ska våga ta steget och tro på mig själv. Jag ska försöka genomföra så många av mina planerade fotograferingar som möjligt.

Jag ska utvecklas som fotograf i år.

Pernilla Björklund

Datum: 2013-01-06 Tid: 17:37:00

Bloggdesign till Pernilla

Datum: 2013-01-05 Tid: 17:45:00
I december fick jag ett uppdrag från min syster, gällande en fotografering och en bloggdesign. Nu är den nya, lite mer professionella designen, uppe på hennes blogg. Så in och kolla på den här! Jag är faktiskt väldigt nöjd med den, och det är hon också, vilket är det viktigaste.

Bilder från fotograferingen kommer komma upp så småningom. Håller på att redigera klart dem sista nu, så förhoppningsvis blir jag klar nästa vecka.

Print screen-bild snodd från hennes blogg.


ÅRET TJUGOHUNDRATOLV I BILDER

Datum: 2013-01-01 Tid: 21:34:10
Under 2012 tog jag ungefär 25 000 bilder, vilket är rätt lite för att vara mig. Jag önskar att jag hade fotograferat mer. Att jag hade gjort något av alla fotoidéer och projekt jag hade i huvudet.

Trots det har jag nog tagit några av mina bästa bilder i år, och det har varit jättesvårt att välja ut några få att visa upp. Fotograferingarna med Ema och Hanna var fantastiska, och jag skulle vilja visa alla bilder, men det är svårt. Har inte ens redigerat klart alla utvalda bilder än.

Några bilder som inte är med i det här inlägget är bland annat en fotoserie om dödssynderna jag gjorde till en skoluppgift, dem kan ni hitta här. Har även uteslutit lite bröllopsbilder och bilder från Kolmårdens Djurpark och Borås Djurpark.
 
Istället för att visa bilder månadsvis så tänkte jag visa några favoriter från olika kategorier.

Porträtt - studio


Porträtt - Utomhus


Porträtt - ParKonsert


Natur/Landskap


Dokumentärt (bilder från när NoFence var i studion)


ÅRET TJUGOHUNDRATOLV

Datum: 2013-01-01 Tid: 13:11:00
Årets nyårslöften?
Jag hade som mål att starta mitt företag och att ta studenten med majoriteten MVG, vilket jag gjorde.

Årets högtider?
Min födelsedag spenderade jag hemma hos min dåvarande pojkvän. Midsommar spenderades som vanligt hemma med lite släkt och lite vänner. Julafton spenderades hemma med familjen och mormor som vanligt. Mina julklappar finns listade här. Annandag jul spenderades hos mormor tillsammans med släkten. Nyår firades med myskväll hemma hos min älskade kusin.

Årets resor?
Tillsammans med min lillasyster åkte vi utan föräldrar till Mallorca en vecka. Förutom det har det blivit enstaka besök i Stockholm, och en resa med mamma och systrarna ner till Borås/Varberg/Ullared i somras. Följde även med mamma ner till Halmstad i november.

Årets bedrifter?
Jag tog studenten med 16 MVG, 8 VG och 4 G. Startade enskild firma som fotograf. Började fotografera och recensera för LiveNews.se. Spelade in en musikvideo som projektarbete. Fotograferade mitt första bröllop. Fick min bild som omslag på 4Sounds produktkatalog.

Årets misstag?
Jag lyssnade aldrig när kroppen sa emot.

Årets minnesvärda datum?
15 juni (studenten!) och 10 september (min morfar gick bort).

Årets sjukdomar/mående?
Mer ner än upp, både fysiskt och psykiskt, tyvärr.

Årets mediciner?
Fluoxetin, Mirtazapin, Atarax och Propavan. 

Årets kärlek?
Blev kär i början av året, något som tyvärr inte höll.

Årets bästa människor som du träffade/umgicks med?
Lovisa, Erica, några få speciella klasskamrater och killarna i NoFence.

Årets största saknad?
Morfar. Definitivt morfar.

Årets största cravings?
Kamerautrustning (som alltid) och att få må bättre.

Årets investeringar?
Lyckades köpa två kameror i år. Behöll visserligen bara min älskade D800. Köpte även ett 85/1.8 som nästan suttit klistrat på kameran sedan dess.

Årets stil?
Jeans, hood-tröja och håret uppsatt.

Årets tidsfördriv?
Jag sov, pluggade, ritade i Illustrator och redigerade bilder.

Årets musikaliska upptäckter?
Min spellista från året finns att hitta här.

Årets lästa böcker?
Dash & Lilys utmaningsbok - Rachel Cohn & David Levithan
Den andre Will Grayson - John Green & David Levithan
Rör mig inte! - Tahereh Mafi
Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag - Sara Ohlsson
Saker som aldrig händer - Johanna Lindbäck
Som Zlatan fast bättre - Niclas Christoffer

Årets internetanvändande?
Facebook, twitter, alldeles för lite blogg och så har jag återupptäckt Youtube (och hela den världen).

Årets konserter/festivaler?
21/4 – Mustasch på Flygeln, Norrköping
23/5 - Loney Dear på Lilla Teatern, Norrköping
27/7 – Kent på Holmentorget, Norrköping
10-11/8 - Skogsröjet, Rejmyre
1/11 - Markus Krunegård på Skandiateatern, Norrköping
16/11 - Graveyard på Dynamo, Norrköping
1/12 - Sabaton på Flygeln, Norrköping

Årets biobesök?
Sherlock Holmes: A Game of Shadows, Mästerkatten 3D, This Means War, Avengers, Dark Shadows, Hunger Games, Snow White and the Huntsman, Rock of Ages, Modig 3D, Skyfall, Breaking Dawn - part 2, Berättelsen om Pi, En oväntad vänskap

Årets evenemang?
Studentkryssning/Studenten, morfars begravning, Johan Glans: World Tour of Scandinavien, Familjen Addams på Östgötateatern, Fotomässan.