Snurrigt

Datum: 2013-03-23 Tid: 11:56:00
Igår fick min älskade lillasyster åka iväg till Linköpings sjukhus och bli inlagd på grund av någon extra hemsk körtelfeber. Mitt systerhjärta värker. Tycker så synd om henne. Vill bara att hon ska kunna andas och äta igen. Och orka saker.

Min storasyster har mitt i allt detta även flyttat hem igen. Efter tredje anlagda branden i sitt lägenhetshus under loppet av ungefär en månad så fick hon nog och sade upp sin lägenhet. Så nu är hon i full fart med att leta nytt boende, och tills dess har vi fått tillbaka henne här hemma. Det är självklart jättetråkigt att hon måste flytta, men härligt att ha henne här hemma, trots omständigheterna.

Jag själv är mitt uppe i att ordna upp mitt liv. Vilket visar sig vara ett helvete. Det är jobbigare än jag trodde att bara bestämma sig för att bestämma sig för att ta tag i att kanske ordna upp sitt liv. Har ett läkarbesök inbokat, så jag ska väl överleva det här också.

Så, förutom allt det så har jag tröttnat på snön. Eller jag har tröttnat på att vara trött på att vintern aldrig försvinner. Jag vill ha vår. Barmark, värme och blommor överallt.

Dream On

Datum: 2013-03-22 Tid: 15:46:50
Försöker välja ut bilder att använda till en ansökan. 60 bilder ska bli 10. Sedan ska jag dessutom skicka in en ID-bild på mig själv. Kollar igenom bilder, och inser att jag inte fastnat på bild på hur länge som helst. Och dem jag har är inte direkt så... Professionella? Jag har liksom ingen enkel studiobild på mitt ansikte. Och jag hinner inte ta en ny.

Och så ska jag skriva ett personligt brev. Usch och fy. Börjar få ont i magen.

I-landsproblem

Datum: 2013-03-20 Tid: 09:57:46
Så frustrerad man kan bli när ingenting fungerar som man vill. När program inte vill installeras, när saker man beställt och behöver snabbt inte finns i lager, när planer man har ställs in, när hälsan inte riktigt är på topp och när människor man litade på sviker.

Så lätt det är att små negativa grejer förstör en hel dag, en hel vecka.

Födelsedagspresent

Datum: 2013-03-18 Tid: 17:39:13
För ett tag sedan bestämde jag mig för att ge mig själv en födelsedagspresent. Lite som en "bra jobbat, du överlevde ännu ett år och är nu vuxen!"-present. Det stod länge mellan ett nytt objektiv och en ny laptop. Efter en lång överläggning så blev det att beställa en MacBook 13'' med Retina-skärm. Av många anledningar. En anlednig är att det händer en del i år då jag behöver en bra, portabel laptop som jag kan redigera bilder på.

Min 17'' HP-laptop som jag ersatte min stationära stenåldersmaskin med för säkert fem år sedan har länge varit oanvändbar, och när jag köpte min iMac och samtidigt hade skoldatorn så slutade jag använda den helt. Det har satt sina spår och det tar nu nästan en och en halv timme för den att starta (ni vet, för alla program att vara HELT igång och användbara). För att inte tala om att använda Photoshop eller Word. Eller båda samtidigt.

Det jag skulle komma fram till var i alla fall att jag beställde en MacBook, och idag kom den. Och jag sitter med den just nu. Och den är fantastisk. Och jag älskar den. Och ja, jag är en sådan där Apple fangirl som har ALLT med Apple. Och nu har jag faktiskt nästan precis allt med Apple. Eller som Emy sa "tills dem släpper något nytt"

I paketet kom även en iPhone 5 som Johanna beställt till sig själv i födelsedagspresent (hon fyllde i söndags) och extra RAM-minne till min iMac som blir perfekt när jag ska redigera bilder, film och min roman samtidigt. Sådär som man gör, ni vet.

Bacardi Mojito

Datum: 2013-03-17 Tid: 17:20:00

En bild jag tog i baren igår, precis innan min ena studioblixt for i golvet och gick sönder.

Speeding Heartbeats

Datum: 2013-03-12 Tid: 17:13:00
Idag har jag varit out and about. Imorgon ska jag också lämna huset (chockerande, jag vet) och bland annat träffa en tjej som ska sminka på en fotografering jag planerar. Det handlar om vad jag pratade om i förra inlägget. Har även charmat till mig Ema som modell, så om allt går vägen så blir det nog kickass.

Förutom det ska jag göra massa saker som jag hela tiden skjuter upp. Bland annat ta tag i bokföringen. Och nu ska jag även komma på något att önska mig till släktkalaset på fredag. Fick ju allt på min önskelista och lite till när jag fyllde år i söndags. Jag fyllde 20 år. Kan fortfarande inte riktigt förstå att jag inte är tonåring längre.

Kings & Queens

Datum: 2013-03-09 Tid: 12:58:00
Jag samlar desperat ihop de få inspirationskickar jag har och planerar en fotografering, som jag hoppas det blir någonting av. Har haft idén ett tag, som visserligen är simpel, så jag vill få ihop det nu.

Tittar just nu på inspiration till ljussättning och vad jag ska införskaffa för potentiell rekvisita. Om det blir något av mina planer så kanske jag uppdaterar med en moodboard och vad exakt jag köpt för grejer.

Älskade syster

Datum: 2013-03-05 Tid: 18:34:33

Playa del Ingles

Datum: 2013-03-04 Tid: 22:36:11

Ni får ursäkta den dåliga kvalitén som blir när jag laddar upp bilder på bloggen.

Primadonna

Datum: 2013-03-02 Tid: 18:13:42
Jag tar små ofrivilliga pauser från bloggen, och livet i allmänhet. En del har hänt. Jag har tagit tag i några saker och sagt upp mig från andra. Har varit utomlands också. Sedär, inte mycket ni vet.

Om ungefär en vecka och en dag fyller jag dessutom år. Galet.