Köper liv, köper kärlek, köper lycka

Datum: 2013-05-28 Tid: 22:11:00
Igår tog jag ett beslut. Förhoppningsvis visar det sig vara ett kickass-bra beslut. Jag lade en beställning på Scandinavian Photo. En stor sådan. En så stor att summan inte tillät mig att ta det på faktura, utan bara via direktbetalning hos banken. Men det känns som det kommer vara värt varenda krona.

Och redan idag fick jag hämta ut ett stort och väldigt tungt paket på Ica. Och jag måste bara passa på att säga, Cyberphoto jag älskar er (och ert godis), men Scandinavian Photo... Damn. Knappt en dags leveranstid. Jag är imponerad. Mycket imponerad och mycket glad.

I paketet låg några dyrgripar som jag ska försöka testa och skriva mer om snart. Men tills dess så kan ni se en tjuvkik på min Instagram. Så nu äger jag min drömutrustning. All Nikon, baby.

Detta innebär ju självklart att jag vill få min tidigare utrustning såld, så om ni fotar med Nikon och vill ha mycket bra (och billiga) objektiv så hittar ni inlägget om det här.

Glitter In The Air

Datum: 2013-05-26 Tid: 13:50:00
 
Jag bjuder på två rätt kassa kompaktkamera-bilder för att visa hur lycklig jag var för tre år sedan och hur lycklig jag kommer vara ikväll när jag för tredje gången får se P!nk live.

London Film Museum

Datum: 2013-05-25 Tid: 15:57:19

Att göra som man ska

Datum: 2013-05-25 Tid: 14:46:00
Jag har sedan början av det här året förstått hur mycket bättre bilderna på bloggen blir om man sparar dem i rätt storlek och för webben. Något jag alltid gjort med de bilder som ligger på min hemsida, men som jag alltid varit för lat för att göra till bloggen. Och den bristande bildkvalitén har gjort att jag sällan publicerat bilder på bloggen. Men nu ska jag vara lite duktig och börja spara bilderna så att dem blir bra till bloggen också.

Bara några år sen till tåget, men heja mig!

Hard Rock Café London

Datum: 2013-05-25 Tid: 14:42:00

UTFÖRSÄLJNING

Datum: 2013-05-25 Tid: 12:37:00
Jag håller just nu på att uppdatera min kamerautrustning, och ska därför sälja av allt gammalt. Innan jag lägger upp på t.ex blocket tänkte jag lägga upp det här ifall någon var intresserad.

Nikon D300s – 2500 kr

Nikon D300s är en semiproffs-systemkamera med filmfunktion. Ungefär 35 000 exponeringar. Inga synliga repor eller skador. Inköpt sommaren 2010. Väl använd.

Levereras i originalkartong. Extra batteri och laddare på köpet.

Sigma 105/2.8 DG Macro till Nikon – 3000 kr

Mycket välbyggt och prisvärt macro till Nikon-kameror. En fast bländare på f/2.8, vilket ger mycket fin bakgrundsoskärpa. Har en närgräns på 31 cm, vilket låter en komma väldigt nära objektet man fotar.

Levereras i originalkartong med motljusskydd samt UV-filter som suttit på hela tiden.

 

Nikon 12-24/4G IF-ED – 4000 kr

Ett vidvinkel-objektiv anpassat för DX-format. Har en fast bländare på f/4. Inga synliga skador eller repor, varken på sidor eller på glas. Inköpt 2011 och är mycket sparsamt använt. Levereras i originalkartong med motljusskydd och UV-filter som suttit på hela tiden.

Tamron SP AF 70-200/2.8 Di (IF) Macro – 6000 kr

Ett mycket trevligt och prisvärt objektiv med fast bländare på f/2.8. Har en närgräns på 95cm, vilket gör att man kommer väldigt nära det man fotar. Inga synliga repor eller skador, varken på sidor eller glas. Säljs och levereras i originalkartong med motljusskydd och UV-filter som suttit på hela tiden.

Tamron SP AF 28-75/2.8 XR Di Macro (IF) – 3000 kr

Ett oerhört bra och prisvärt objektiv med fast bländare på f/2.8, som presterar mycket bra. Inga synliga repor eller skador, varken på sidor eller glas. Säljs och levereras i originalkartong med motljusskydd och UV-filter som suttit på hela tiden.

LowePro Stealth Reporter D650 AW – 950 kr

Välvårdad och sparsamt använd kameraväska, köpt 2009 från Cyberphoto. Alla avdelare finns, inklusive regnskyddet och en löstagbar väska för tillbehör.

Detta är den optimala väskan för nyhetsfotografer och journalister som använder sig av digitala produkter. En mycket smidig väska som verkar liten men som rymmer massor.

Väskan har plats för professionell systemkamera med monterat större teleobjektiv, ett extra kamerahus, 2 extra objektiv, blixt och tillbehör. Finns även ett särskilt fack för en 17" laptop och flera smart, lättillgängliga ytterfack.

Innerstorlek: 41x18,5x28 cm
Vikt: 2,9 kg

LowePro liten kameraväska – 100 kr

Liten, tålig väska som rymmer mindre systemkamera utan batterigrepp med monterat normalzoom.

Kata DR 465 – 400 kr SÅLD!

En kompakt kameraryggsäck med plats för systemkamera, 3 objektiv och tillbehör i ett nedre fack med vadderade avdelare. Det övre facket rymmer extra batteriet, minneskort och laddare eller personliga tillhörigheter så som mobil (det finns mobilfack). Har praktiska remmar för bästa komfort, samt sidoremmar och plats att sätta fast ett stativ. Ryggsäcken har även ett regnskyddsöverdrag, vilket gör den vädertålig.

Ministudio-väska – 100 kr SÅLD!

En uppvikbar ministudio med två bakgrunder samt lampor.


Jag finns även på facebook!

Datum: 2013-05-20 Tid: 13:31:00

För alla er som missat den lilla facebook-ikonen uppe i högra hörnet, så har jag en företagssida på facebook. Där uppdaterar jag om fotograferingar jag gör, erbjudanden och när jag har fotograferat för LiveNews.se. Jag kommer även börja publicera lite mer bilder, och kanske behind the scenes-bilder, i framtiden.

Med det här inlägget vill jag mest göra skamlig reklam, och hoppas ni gillar mig på facebook! Tryck på bilden eller den lilla ikonen uppe till höger för att komma till min sida.

Student- och balfotografering!

Datum: 2013-05-19 Tid: 14:53:14
Jag har just nu ett kanonerbjudande för alla som vill ha student- eller balbilder. Jag anpassar mig gärna efter era önskemål och idéer angående fotografering. Det är någonting som ni ska kunna minnas föralltid!


Årets första bröllop

Datum: 2013-05-19 Tid: 13:15:10
Igår fotograferade jag årets första bröllop, som dessutom var min kusins. Det var jättefint och jättetrevligt. Håller på att lägga in alla bilder i datorn just nu, så vi får hoppas att bilderna blir fantastiska.

Så fort brudparet fått chansen att välja vilka bilder dem vill ha, så ska jag försöka visa några favoriter.

As distant as ever

Datum: 2013-05-08 Tid: 12:50:13
Jag har fått order från flera håll att blogga mer. Och speciellt blogga mer bilder. Något jag ska göra. Snart. Men det händer en del annat i mitt liv just nu.

Imorgon åker jag till London, och tänker ha med mig minimalt med kamerautrustning, om ens någon överhuvudtaget.