While the candle still burns

Datum: 2013-11-29 Tid: 08:34:00
Fortsätter redigera gamla självporträtt i brist på annat att göra.
Den här gången blev det lite mer subtila färgändringar, så som rödare hår och blåare ögon.

Lilac Dream

Datum: 2013-11-28 Tid: 16:17:00


I brist på annat redigerar jag gamla självporträtt. Håll musen över bilden för att se originalet.

Smile for the paparazzi

Datum: 2013-11-27 Tid: 16:04:00
Idag gjorde jag en sådan där tråkig sak som ibland blir ett måste. Jag var hos tandläkaren. Och lagade min första tand. Så nu är jag bedövad i halva munnen.

När jag var yngre så sa min tandläkare att jag hade fantastiskt fina och raka tänder, att jag hade ett riktigt hollywood-smile. Jag tänkte då att det var något hon sa till alla barn för att få bort den allmänna tandläkarrädslan. Och kanske tack vare det har jag aldrig varit rädd för att gå till tandläkaren.

Men på mellanstadiet, och senare i livet, har jag fått komplimanger för mina tänder. Av olika slags människor. Vuxna, kompisar och kärleksintressen. Och det gjorde att jag blev oerhört self-conscious över mina tänder, mitt leende och min mun i allmänhet. Konstig grej, kanske många tycker. Jag var stolt över att få höra att jag hade ett hollywood-smile samtidigt som jag på grund av det slutade le och visa tänderna. Lustigt, egentligen.

Jag har alltid tyckt att tänder är en konstig grej att ge komplimanger för, men det kanske är vanligt. Vad vet jag?

Nu är inte detta ett inlägg för att ni ska leta upp bilder på mig och analysera om mina tänder är fina eller inte. För kanske på grund av att några, helt out of the blue, tyckt att mina tänder är fina har jag liksom bestämt mig för att inte tycka det som en slags mental förberedning för den dagen någon säger att dem tycker mina tänder är fula.

Och det här blev visst ett långt inlägg om min mun. Men det bästa med att det är min blogg är att jag får skriva precis vad jag vill i den.

'Cause I want to hear both sides

Datum: 2013-11-26 Tid: 16:48:19

Let them know that you're wild

Datum: 2013-11-25 Tid: 20:43:00
Redan på söndag är det första advent. Tiden bara springer iväg.

Jag har den här månaden spenderat alldeles för mycket pengar. Pengar som jag tänkte att jag skulle lägga på julklappar. Men det känns som att ju äldre man blir desto fler saker kostar. Bil, läkarbesök, medicin och nödvändiga inköp. Saker som man tog för givet när man var liten.

I slutet av november så firas ju Thanksgiving i USA. Jag önskar ibland att det fanns i Sverige. Folk kan behöva visa tacksamhet här också. Själv vet jag inte riktigt vad jag är mest tacksam för.

Jag är självklart tacksam för min familj och för att jag har det gott ställt. Bra med pengar, tak över huvudet och mat på bordet. Men jag tror att jag är allra mest tacksam för mig själv. För att jag inte gett upp än, för att jag fortfarande lever och för att jag på ytan verkar stark när det är långt ifrån hur jag känner mig.

Drive all night

Datum: 2013-11-24 Tid: 16:22:21
Så nu var den här helgen nästan över. Jag kom hem från Stockholm på förmiddagen och hämtade direkt ut ett paket på Ica innan jag gick till Pernilla där hon hade lite brunch för släkten för att fira hennes födelsedag. Sedan tog jag bilen den sista biten hem och släpade in väskor, påsar och paket in i huset.

Som en liten belöning för att jag klarade av att köra till Stockholm i kolmörker och regn kl. 06.00 i fredags morse så köpte jag en del grejer under Fotomässan. Allt som allt blev det fyra böcker, tre DVD:er från Moderskeppet och ett ND-filter.

Dessutom så träffade jag trevliga människor, umgicks lite med folk från USA-resan i somras och blev superinspirerad av alla föreläsningar/föredrag jag var på under dessa två dagar. Bland annat blev jag otroligt sugen på att göra ännu en fotoresa. Kanske till Kenya eller Sydamerika. Vilda idéer.

Jag vet i alla fall att jag ska försöka fotografera helt kravlöst. Helt utan att ens röra bilderna efteråt. Bara fotografera och känna mig lika inspirerad och kreativ som när jag började för flera år sedan.

Det kan ta ett tag dock. Att komma tillbaka. Det är mycket annat som händer i mitt liv just nu.

FOTOMÄSSAN 2013 III

Datum: 2013-11-24 Tid: 16:14:58

FOTOMÄSSAN 2013 II

Datum: 2013-11-24 Tid: 16:13:58

FOTOMÄSSAN 2013

Datum: 2013-11-21 Tid: 15:45:03
Tidigt imorgon tar jag bilen till Stockholm för att under helgen hänga på Fotomässan i Älvsjö! Jag, tillsammans med mina fellow fotografer från sommarens USA-resa, ska ställa ut några bilder från resan. Vi kommer hänga bilderna på en vägg i Emma Svenssons monter som hon har tillsammans med Emelie Ohlsson. Det är väldigt spännande och roligt att få chansen att visa upp sina bilder.

Om det är någon som ska på Fotomässan så får ni gärna komma förbi och kolla på bilderna från resan!
 

Grand Canyon at Sunrise

Datum: 2013-11-20 Tid: 14:38:00


Såhär kan det se ut vid Grand Canyon i soluppgången.

PRESENTKORT PÅ FOTOGRAFERING

Datum: 2013-11-19 Tid: 20:15:31

Nu lanserar jag presentkort i mitt sortiment! Perfekt att ge bort till någon i dopgåva, födelsedagspresent eller julklapp. En annorlunda present som skapar fina minnen.

Du kan välj att ge bort ett presentkort på en valfri summa eller som ett färdigt paket. För paket så kan man välja något av mina färdiga prispaket eller skräddarsy en fotografering för att passa mottagaren. Fullständig prislista kan ni hitta här.

Presentkortet är giltigt i ett år från beställningsdatumet och levereras till er i ett fint kuvert. Nu inför julen går det att välja mellan ett kuvert i guld eller rött.

För att beställa presentkort kan ni mejla mig på fotograf@josefinebjorklund.se!

Sista beställningsdag inför jul är 13 december!

Fia & Carro's Trafikskola

Datum: 2013-11-15 Tid: 14:46:19
Idag fotograferade jag Fia & Carro's Trafikskola. Dem ville ha nya bilder på alla bilar och körskolelärare att ha på sin hemsida. Dem är så fantastiska allihop och det är så roligt att dem ville att jag skulle ta deras bilder.

Jag tog ju själv mitt körkort hos dem och jag rekommenderar alla som ska ta körkort i Norrköping att göra det hos Fia & Carro. Många trafikskolor i Norrköping har blandade rykten, men jag har inte hört någon säga något dåligt om Fia & Carro's.

För er som vill ha lite koll på vem och vad jag fotograferar samt vill ha koll på erbjudanden och uppdateringar som rör mitt företag så är det bra att gilla mig på facebook!


Sunrise

Datum: 2013-11-14 Tid: 17:01:00

Jag brukar vara lite anti HDR då jag tycker att vissa HDR-bilder bara ser smutsiga ut. Och HDR på porträtt är enligt mig inte så smickrande.

Men jag satt och redigerade bilder från USA och hittade denna från Grand Canyon. Den är mycket snyggare med "vanlig" redigering, men tänkte att det kunde vara roligt att visa den i lite fake-HDR här på bloggen.

All redigering är gjord i Camera Raw med hjälp av Fill Light, Clarity, Vibrance och Contrast.

Återbesök och presentkort

Datum: 2013-11-13 Tid: 15:45:01
För en stund sedan fotograferade jag Malin och hennes syster Lina i min lilla, men väldigt charmiga, studio. Har fotograferat dem flera gånger tidigare, och det är alltid lika roligt med återkommande kunder.

Dem kommer en gång om året, såhär inför jul, haha. Vilket är bra! Bilder som julklappar är roligt.

Och apropå julklappar så tänkte jag att jag även skulle fixa presentkort hos mig som man kan ge bort i julklapp. Låter det som en bra idé?

The Sounds @ Flygeln

Datum: 2013-11-13 Tid: 15:36:17

För fler bilder på The Sounds och även förbandet Viktor & The Blood så kika in mitt inlägg på LiveNews.se!

Pirates Of The Caribbean Parody

Datum: 2013-11-04 Tid: 19:35:24


Det här är inte något jag brukar blogga om, men The Hillywood Show har jag följt så länge jag kan minnas och
dem brukar få ihop roliga och välgjorda parodier titt som tätt. Den senaste i raden är en parodi på Pirates Of The Caribbean. Tänkte dela för er som har missat The Hillywood Show.

With Love

Datum: 2013-11-04 Tid: 18:06:00
Har ju helt glömt bort att berätta att Tam Thi la upp några bilder jag tog på henne i USA på sin blogg! Hur roligt som helst när folk blir nöjda med bilder man tar på dem.

Inlägget hittar ni här.