Death by Beauty

Datum: 2013-09-30 Tid: 19:02:56
 
Modell: Tam Thi Fotograf: Josefine Björklund (jag)

Fields of Gold

Datum: 2013-09-24 Tid: 19:26:58

You shine as bright as the sun

Datum: 2013-09-24 Tid: 19:06:06

Cirkus Scott

Datum: 2013-09-23 Tid: 15:27:48

Same but different

Datum: 2013-09-20 Tid: 22:40:57
Jag håller ju som sagt på att göra om min hemsida just nu. Medan jag håller på att pilla med kod och bilder och text så har jag tittat lite på vad jag har haft för designer innan och kommit fram till att de flesta ser likadana ut, mer eller mindre. Dels för att jag inte har hur stora html-kunskaper som helst och dels för att det är enkelt och stilrent och jag tycker om det. Har hittat några gamla bilder på hur min blogg/hemsida sett ut, men det är inte många som jag har sparat bilder/prt scrns ifrån, tyvärr. För det är roligt att se tillbaka på.

Min nya hemsida som jag jobbar på nu är i princip bara en uppfräschning av den jag har just nu. Så förvänta er inga stordåd utseendemässigt. Även om det ibland är ett helvete att sitta och skriva kod, som den perfektionist jag är.

Här kommer i alla fall lite bilder på hur det brukade se ut.


Min bloggdesign som jag hade våren 2009. Älskade den här designen, och önskar ibland att jag var lite mer färgglad och vågad nuförtiden.


En av de tidigaste hemsidedesignerna jag hade. Den här är från tidigt 2010. Den här är rätt fruktansvärd när jag tittar på den idag. Hade dessutom ett superavancerat galleri på den här hemsidan. Tror att jag har kvar all kod till den här faktiskt.


Och detta är föregångaren till hur min hemsida ser ut idag och har sett ut de senaste åren. Denna design kom efter bilden ovan, så augusti 2010 och framåt. Stilren och enkel. Det som oftast ändrats på den här layouten genom åren är headern på framsiden och bilderna i gallerierna.

Saker jag tar för givet

Datum: 2013-09-19 Tid: 14:11:00
Det känns som om konserthösten börjar komma igång nu. Har redan en del saker inbokade, vilket är spännande.

Men just konserter är något som jag ibland kanske tar för givet. Genom mitt företag och genom fantastiska LiveNews får jag chansen att gratis gå på konserter för att göra det bästa jag vet, nämligen fotografera och skriva. Det är inte många som har den chansen.

Men att gå på konsert överhuvudtaget tycks vara få förunnat. Jag omger mig ju med människor som älskar musik och konsert, men blev för ett tag sedan påmind om att flera i min ålder aldrig gått på en riktig konsert.

Jag är otroligt lyckligt lottad som har en pappa och två morbröder som är lika musikintresserade som jag, och som har smittat mig med sin fantastiska musiksmak.

Jag minns inte vilken min absolut första konsert var, men en av dem första var i Globen med pappa och Pernilla (jag vet inte om Johanna också följde med) och vi såg då Avril Lavigne med Melody Club och Simple Plan som förband.

Sedan dess har jag med pappa eller mina morbröder sett Red Hot Chili Peppers x2, P!nk x3, D-A-D, Coldplay, Green Day, Foo Fighters, Danko Jones och gått på festivaler som Peace & Love, Hultsfred (när det fortfarande låg i Hultsfred) och Skogsröjet.

Så det här blir ett hyllningsinlägg till mina älskade konsertkompanjorer.

The Lionaut Planet

Datum: 2013-09-17 Tid: 19:02:57

Igår så var jag och Pernilla på Cnema här i Norrköping för att hennes kompis Robin har skrivit en låt till en kommande film och dem skulle premiärvisa musikvideon till låten. Som ni ser ovan så framförde dem även låten akustiskt. Jag visste att Robin spelade i ett band, men det blev en överraskning när det visade sig att han sjöng och att han sjöng så förbannat bra. Det är svårt att beskriva, men både jag och Pernilla var helt tagna efteråt. Vi hade svårt att prata och när vi väl pratade så sa vi bara "herregud vad bra han är".

Jag önskar att jag i det här inlägget kunde länka till låten eller till någon annan låt Robin gjort, men låten är inte tillgänglig än vad jag förstår, och bandet han spelar i är inte så aktivt. Men om ni någon gång får chansen att lyssna på The Lionaut Planet eller Robin i all sin enkelhet, så gör det.

Filmen som låten kommer vara med i heter The Refugees, med bland annat Ola Rapace, och filmen kommer ut någon gång nästa år. Killen som står bakom filmen heter Mattias Titus Paar och kommer från Norrköping.

YOHIO @ Flygeln

Datum: 2013-09-14 Tid: 17:14:48

En riktig bildbomb från gårdagens konsert med Yohio. För er som är intresserade av att läsa recensionen jag knåpade ihop så går den att hitta här.

Fredag den trettonde

Datum: 2013-09-13 Tid: 16:28:00
Vaknade imorse till ett trevligt mejl där det stod att jag fått godkänd ackreditering till Yohio som ikväll spelar i stan. Bättre sent än aldrig, som man brukar säga.

Har inte lyssnat in mig så mycket på honom som jag kanske borde gjort, men jag tror det blir bra ändå. Så bilder och recension kommer upp på LiveNews.se senast imorgon. Jag tycker ni borde kika in på hemsidan regelbundet, för vi lägger upp mycket recensioner och bilder nu när hösten drar igång igen med fullspäckade konsertscheman.

To the moon and back

Datum: 2013-09-11 Tid: 17:50:24
Igår var en tung dag. För igår var det ett år sedan min morfar gick bort. Det är läskigt hur fort tiden går.

Resten av familjen besökte graven igår och åkte sedan ut till mormor. Men eftersom jag läser en kvällskurs så kunde inte jag följa med, vilket var synd.

Istället tog jag vara på min ensamhet i bilen till och från Linköping genom att lyssna på hög musik och gråta lite. Att gråta när man kör bil är ingenting jag rekommenderar dock.

Idag är också en tung dag, men på ett mycket mindre personligt sätt. Jag menar såklart årsdagarna för mordet på Anna Lindh och terroristattackerna mot bl. a World Trade Center. Men idag, när det kommer till dem sakerna, så känner jag mig mest avdomnad. Mycket på grund av en känslosam gårdag som jag ännu inte återhämtat mig ifrån.

Oavsett hur människor dör så gör det ont. Extra ont för dem som står dem nära. Och jag är nog inte den enda som skulle ge upp mycket i livet för att få tillbaka dem som inte längre finns kvar hos oss.

För några år sedan var jag lyckligt lottad då jag aldrig förlorat någon till döden. Nu har jag förlorat fyra.

Och jag vet att det är en del av livet, men det betyder inte att jag måste tycka om det.

What You Know

Datum: 2013-09-03 Tid: 15:37:59
Jag sitter just nu på Campus i väntan på att min lektion ska börja. Nu är det bara en och en halv timme kvar! Varför jag är här så tidigt? Var tvungen att köpa en bok innan dem stängde, vilket jag skulle gjort igår om dem inte stängt så fort det blev min tur. Så himla typiskt. Så nu är jag här två timmar innan min lektion börjar.

Åkte hemifrån vid två och kommer antagligen inte vara hemma förrän efter halv åtta. Oh, life, how you misbehave.

Jag roar mig i alla fall med att göra research till mitt jätteprojekt, lyssna på musik och kolla på människor.