Magiskt ljus

Datum: 2014-04-29 Tid: 17:16:00
 

Summer is just around the corner

Datum: 2014-04-29 Tid: 17:14:00
 
Fick lite inspiration av det vackra vädret och fotograferade några buskar i trädgården. Älskar baklysta (heter det så?) blad.

Familjefotografering

Datum: 2014-04-21 Tid: 15:32:37
Den här påskhelgen har bjudit på otroligt fint väder. Vilket är fantastiskt och så välkommet!

Igår tog jag mitt solskenshumör och åkte ut till Graversfors, en bit utanför Norrköping, för att fotografera en jättefin familj. Det blev på hela familjen och enskilt på barnen. Lite trixigt att hitta bra platser att fotografera i när solen står högt på himlen mitt på dagen, men det blev många fina bilder ändå.
 
Jag håller just nu på med deras urval, och om jag får lov att visa upp några färdiga bilder på bloggen så kommer jag göra det. Tills dess bjuder jag på en liten tjuvtitt på urvalet i Lightroom.


You

Datum: 2014-04-19 Tid: 17:16:14


Jag tycker The Pretty Reckless är fantastiska och jag älskar deras senaste singlar Heaven Knows och Going to Hell, men av någon anledning så är det den här lugna låten som den senaste tiden har fastnat i mitt huvud.

Min inspiration just nu

Datum: 2014-04-18 Tid: 19:16:00
Inspiration är en sådan sak som går upp och ner hela tiden. Och för min del innebär det perioder då jag inte riktigt vet varför jag ens ska plocka upp kameran. Och jag har den senaste tiden varit rätt dålig på att utnyttja min inspiration de få gånger jag känner mig inspirerad. Jag har inte förverkligat alla idéer som jag har i huvudet på grund av småsaker eller missförstånd hos andra inblandade.

Men nästa inspirationspust som blåser åt mitt håll ska jag försöka göra något av. Vare sig det handlar om att skriva, redigera, måla eller fotografera spelar inte så stor roll. Bara jag gör något.

Som att fråga en snygg människa om jag får fotografera henne. Eller sitta uppe en hel natt och skriva på min fantasyroman.

 
Här är lite av min inspiration just nu. Bilder jag vill ta, saker jag skriver och musik jag lyssnar på.

Fear of Change

Datum: 2014-04-17 Tid: 18:29:00
Jag bestämde mig för att skaffa en nyare version av Photoshop, men jag vet inte riktigt om jag tycker om det. Gjorde misstaget att installera programmet på svenska, så det bidrar nog till att det känns ovanligt att använda.

Det känns bara som att vad jag än gör så blir bilderna värdelösa, även om jag har exakt samma inställningar som jag alltid har när jag redigerar bilder. Vilket är jättekonstigt.

Det kan vara mitt undermedvetna som helt enkelt inte vill tycka om förändringar och letar fel. Jag hoppas det är så. Jag tror att jag bara måste vänja mig.

Detta innebär dock att jag måste redigera massa bilder för att komma in i programmet ordentligt, vilket känns lite motigt när man tycker att bilderna blir sämre. Kanske passar på att redigera om några gamla bilder.

Update: Ändrade språket till Engelska och allt känns genast bättre. Haha.

Hårt mot hårt

Datum: 2014-04-17 Tid: 18:20:16

Möte på banken

Datum: 2014-04-02 Tid: 17:13:29
Jag kom nyss hem efter ett bra möte hos banken. Jag har ju ett stort arv efter morfar som jag fick tillgång till när jag fyllde 21 år. Så idag hade jag ett möte för att placera pengarna. När man kommer som släkting till en väldigt stor kund hos banken blir det alltid lite "åh, Henrys barnbarn, kom hit så ska vi ge dig världens bästa service och lite till och så lite fjäskande på det". Vilket känns olusigt och lite... konstigt. Men det är även rätt fint att höra att morfar var så pass fantastisk att även efter hans död så är han ett respekterat namn på flera ställen.

Jag och rådgivaren på banken kom i alla fall fram till flera bra lösningar med lite varierade risker och placerade ungefär 80% av mina sparpengar. Det låter som jättemycket, men jag känner att om jag skulle behöva pengarna så är dem inte låsta utan jag kan sälja dem när jag vill och om dem är placerade i olika fonder och aktier så kanske jag är mindre benägen att använda dem till struntsaker som jag inte behöver.
 
Det är ju lite ofint att prata om hur mycket pengar man har, speciellt online, men ville ändå skriva om det. Det är inte direkt så att jag skriver ut konkreta summor eller liknande.
 
Och det här är absolut inget skrytinlägg. Eller kanske lite skryt om hur fantastiskt min morfar var, men inget annat.