Take Me To Church

Datum: 2014-07-30 Tid: 20:02:00
Det var ett tag sedan jag bloggade (inte så ovanligt för mig dock) och denna gång beror det på att jag försökt ta vara på den extrema värmebölja Sverige belönats med. 32 grader i solen innebär 28-29 grader i poolen, så det är väl där jag spenderat mest tid. Det har nästan blivit två dopp varje dag. Jag har även, tro det eller ej, lyckats bli en nyans mörkare i hyn. Jag brukar ju lovorda mina snövits-hy, men det är svårt att inte bli brun när man badar i solen.

Förutom att bada, äta melon och sitta och flämta framför en fläkt har jag även jobbat, gått på bio, gått på fotboll och varit på Kolmården med familjen. Kolmården-besöket var en födelsedagspresent till mamma från oss syskon. Jag tog beslutet att släpa med mig kameran i hopp om några fina djurbilder, men tog totalt 16 bilder under de sju timmarna vi var där. Men det gör mig ingenting, har fortfarande mängder med bilder från när jag var på Kolmården för några år sedan som jag fortfarande inte redigerat.

När det kommer till jobbet har det blivit mycket bröllop. Både redigering av bilder, möte med blivande brudpar, planering/location scouting och faktiska bröllop. Igår var jag ute i Gusum och Valdemarsvik och fotograferade ett bröllop. Dagen bjöd på både sol, extrem värme och en stor störtskur.

När bilderna från gårdagens bröllop är redigerade och godkända av paret så ska jag lägga upp dem på bloggen.

Men innan jag tar tag i dem bilderna så ska jag och familjen iväg på en veckas semester på Rhodos. Det ska bli så underbart skönt att få komma bort till sol och bad. Även om det är exakt vad som finns bakom huset, så är solsemester utomlands något alldeles speciellt.

Karen ♥ Tommy - Capella Ecumenica

Datum: 2014-07-18 Tid: 13:58:00

Karen ♥ Tommy - Dop/Vigsel

Datum: 2014-07-18 Tid: 12:59:00

Bilder från dopet av Greta och vigseln av Karen och Tommy på Capella Ecumenica.

Alexandra ♥︎ Daniel

Datum: 2014-07-15 Tid: 14:31:24


Här kommer mina favoriter från bröllopsfotograferingen med Alexandra och Daniel för lite över en vecka sedan.

Vigsel på Capella Ecumenica

Datum: 2014-07-14 Tid: 16:28:01

En liten tjuvkik från Karen och Tommys vigsel på skärgårdsön Capella Ecumenica.

Säkerhetskopiering/back up av bilder

Datum: 2014-07-12 Tid: 23:45:00
Jag har, när jag skriver detta, 242 641 bilder på över 3 TB. Det är galet mycket. Dessa bilder är nu fördelade på två hårddiskar. Förutom det har jag en hårddisk fylld med texter, skolarbeten och andra dokument på ungefär 500 GB.

För flera år sedan gjorde jag ett försök att säkerhetskopiera alla dessa bilder till skivor och har runt 50 skivor fyllda med bilder liggandes i en skrivbordslåda. Men jag har varit otroligt dålig på att hålla upp säkerhetskopierandet och funderar på vad som är bättre och smidigare än skivor. Har tänkt både på stora USB-minnen, hårddiskar och back up i molnet/online. Men jag vet inte vad som är bäst.

Just nu lutar det åt att köpa hårddiskar, då det känns lättast att säkerhetskopiera till eftersom jag är van vid att föra över saker till hårddiskar. Men ska man köpa en stor hårddisk på 4 TB eller flera små på bara 250-500 GB?

För i dagsläget har jag allting på ett ställe (eftersom jag inte har några bilder alls på datorn) och det känns inte så bra. Hur löjligt det än låter så är mina bilder det värdefullaste jag äger. Allt annat materiellt kan ersättas, men bilder kan ju inte det.

Finns det någon som har några bra tips när det gäller back up av bilder? Hur gör ni själva? Behöver alla tips jag kan få.

Bröllopsyra

Datum: 2014-07-06 Tid: 21:47:54
Jag har haft lite att stå i nu i helgen. Igår kom det ett tyskt par och ringde på dörren tidigt på förmiddagen. De sökte en fotograf till sitt bröllop nästa vecka. Jag som låg i sängen blev väckt av mamma och kom snabbt upp och höll ett mycket spontant bröllopsmöte på engelska i min morgonrock. Annorlunda, men det gick ju det också. De var i alla fall otroligt trevliga och oerhört tacksamma för att jag sa att jag kunde fotografera deras bröllop. Vigseln kommer hållas på en liten skärgårdsö som heter Capella Ecumenica och består i stor del bara av ett litet kapell. Otroligt vacker och idyllisk plats där jag även kommer ta deras porträtt. Det blir oerhört litet dessutom, då det bara är dem två och deras dotter.

Efter att Karen och Tommy (som det tyska paret hette) hade åkt så var det dags för mig att klä på mig och få i mig frukost. Sedan var det dags för Alexandra och Daniels bröllopsfotografering på Femöresbron vid Åbackarna. En perfekt plats för bröllopsporträtt. De var otroligt trevliga och väldigt lätta att fotografera. Det blev även lite bilder med tärnor, best man och barn.

Idag har jag ägnat några timmar till att gå igenom och välja ut ett bildurval som Alexandra och Daniel nu ska välja mellan. Bilderna blev otroligt fina och jag har nog hittat några nya guldkorn bland deras porträtt. Om jag får tillåtelse så kommer jag definitivt visa upp några av deras bilder på bloggen.

För att fortsätta bröllopstemat så kan jag passa på att berätta att jag imorgon har ett bröllopsmöte inplanerat med ett brudpar som kanske vill boka mig som fotograf till sitt bröllop i september. Otroligt roligt och spännande.

På tisdag blir det ännu ett bröllopsmöte med Karen och Tommy för att komma överrens om detaljer och exakta tider tills på fredag då det är dags för deras bröllop. Sedan har jag även bokat in en bildvisning med dem till veckan efter, då dem inte har tillgång till dator med internet så att dem kan välja vilka bilder dem vill ha på det sättet. Sedan ska jag göra mitt bästa för att bli klar med bilderna innan dem åker hem till Tyskland igen.

Så min annars ganska lediga vecka blev plötsligt fullspäckad med bröllopsgrejer, men jag klagar inte. Det är så härligt att se hur glad man kan göra andra människor bara genom att föreviga deras stora dag på bild.

Det är nog det absolut bästa med mitt jobb. Att få göra människor glada och få dem att känna sig vackra och viktiga.

She Is Love

Datum: 2014-07-03 Tid: 18:22:00

Den här bilden är tagen för två år sedan när jag och min syster var på semester, bara hon och jag. Vi drev varandra till vansinne, men jag kan inte låta bli att sakna det ändå.