Säkerhetskopiering/back up av bilder

Datum: 2014-07-12 Tid: 23:45:00
Jag har, när jag skriver detta, 242 641 bilder på över 3 TB. Det är galet mycket. Dessa bilder är nu fördelade på två hårddiskar. Förutom det har jag en hårddisk fylld med texter, skolarbeten och andra dokument på ungefär 500 GB.

För flera år sedan gjorde jag ett försök att säkerhetskopiera alla dessa bilder till skivor och har runt 50 skivor fyllda med bilder liggandes i en skrivbordslåda. Men jag har varit otroligt dålig på att hålla upp säkerhetskopierandet och funderar på vad som är bättre och smidigare än skivor. Har tänkt både på stora USB-minnen, hårddiskar och back up i molnet/online. Men jag vet inte vad som är bäst.

Just nu lutar det åt att köpa hårddiskar, då det känns lättast att säkerhetskopiera till eftersom jag är van vid att föra över saker till hårddiskar. Men ska man köpa en stor hårddisk på 4 TB eller flera små på bara 250-500 GB?

För i dagsläget har jag allting på ett ställe (eftersom jag inte har några bilder alls på datorn) och det känns inte så bra. Hur löjligt det än låter så är mina bilder det värdefullaste jag äger. Allt annat materiellt kan ersättas, men bilder kan ju inte det.

Finns det någon som har några bra tips när det gäller back up av bilder? Hur gör ni själva? Behöver alla tips jag kan få.

Kommentarer

Namn


E-postadress (endast jag som ser)


Blogg-/hemsideadress