We got to get out while we're young

Datum: 2014-05-25 Tid: 13:04:07
Jag har städat och förberett lite i källaren för senare idag så ska jag ha en fotografering med en pappa och hans son, som vill återskapa ett albumomslag. Väldigt roligt och utmanande, speciellt eftersom min studio är så liten att jag väldigt sällan fotograferar mer än en person här och speciellt inte killar (eftersom dem generellt är längre än vad takhöjden tillåter). Men det ska bli intressant att se hur jag lyckas få ihop det och hur jag lyckas kopiera ljuset i originalbilden med bara två studioblixtar.

Det är väl nu jag kan uppskatta min utbildning och alla fotouppgifter vi fick då vi skulle analysera ljus i bilder. För det är minst sagt en utmaning att kopiera en ljussättning när man bara har en liten bild på internet att gå efter.

Jag vill börja fotografera mer i studio, för att experimentera med ljus och blixtar. Just nu använder jag alltid samma två ljussättningar i alla mina studiobilder, vilket är oerhört tråkigt. Så jag ska nog försöka övertala Hanna att göra ett återbesök i min studio snart. Hon och jag har dessutom planer på några andra fotograferingar som jag hoppas vi kan utföra inom en snar framtid.

Grattis i efterskott!

Datum: 2014-05-09 Tid: 23:43:49
Jag hade helt missat att tiden gått så fort, men för några dagar sedan (den 4e maj) så fyllde mitt företag år! Jag har alltså haft eget företag i över två år. Hur galet är inte det?

Jag har fått gjort och fotat otroligt mycket olika saker och det är jag så glad och tacksam för. Allt från vackra bröllop till Sveriges största musikfestival. Jag hoppas och tror att de kommande två åren kommer bli minst lika bra, om inte bättre.
 

Om ni inte redan gör det så passa på att gilla min facebook-sida. Det är väl en bra födelsedagspresent?