Where's The Music?

Datum: 2015-01-28 Tid: 15:30:00
Nu är det ungefär två veckor kvar innan årets första festival drar igång för min del. Fick godkänd ackreditering så 12-14 februari så kommer jag springa runt i centrala Norrköping för att fotografera en handfull olika band och artister när första upplagan av Where's The Music? anordnas av FKP Scorpio, som även står bakom Bråvalla. Jag sitter just nu och planerar och lyssnar igenom låtar så att jag ska veta vad jag vill fotografera och recensera. Hittills har jag hittat en trevlig blandning och har till min förvåning dragit mig mer åt pop/electro-hållet än min vanliga hårdrock.


If you run I will hide

Datum: 2015-01-19 Tid: 21:23:19
Jag har inte ett oerhört ointressat liv, men min blogg kanske får det att verka så. I själva verket har den här månaden, och det här året, börjat lite som en bergochdalbana. Både för mig och för människor i min närhet. Jag har ändrat medicin, umgåtts med en bra människa, fått en rolig fotoförfrågan, fått besked angående en sak som kanske blir verklighet inom kort, sett min lillasyster fira att hon köpt lägenhet, varit iväg på ett litet fotoäventyr som resulterade i noll bilder och fått välbehövlig massage av Erica.

Idag är det dessutom fyra månader sedan jag bestämde mig för att sluta äta godis. Har efter årsskiftet även försökt sluta med glass och fikabröd, men det går inte lika bra. Men fyra månader utan godis är ändå rätt bra jobbat från min sida. Planen är att hålla mig godisfri i minst ett år.

Vad händer annars? Jag lyssnar på musik, läser, försöker hantera alldeles för mycket känslor och tankar, håller mig inne för att slippa den plötsliga vintern och planerar för bättre tider. En typisk januari i min värld alltså.

This is the year it all will happen

Datum: 2015-01-06 Tid: 14:26:00
Varje januari så fylls kroppen av något slags behov av att omvärdera sig själv och sitt liv. Jag ska nog inte ha några konkreta och nedskrivna nyårslöften i år, utan bara sätta upp ett enda mål istället. 2015 ska bli bättre än 2014. Hur jag ska göra det här året bättre har jag inte riktigt listat ut än, men jag har lite idéer. Jag tror det får bli en balans mellan att aktivt ge mig på monstret som är min depression och att ta det väldigt lugnt. En blandning mellan att omringa mig med bra människor, roliga händelser, kreativa projekt och bara njuta av de små stunderna och inte ha dåligt samvete över att vara ensam och tacka nej till saker. För jag måste lära mig att säga nej, speciellt till saker som jag redan innan vet kommer skada mig eller få mig att må sämre.

Jag tror även att jag ska försöka fylla det här året med natur och vackra platser, något som alltid fått mig att må lite bättre, men som jag i min mörka dimma aldrig tagit vara på. Så jag ska göra det i år. Njuta av hur vacker världen faktiskt är.

Om jag ändå ska komma med något konkret så har jag just nu en hög med elva böcker på mitt sängbord som jag skulle vilja läsa ut innan årets slut. Ungefär en bok i månaden alltså, och jag är redan halvvägs igenom den första boken i högen. Så det kommer jag nog klara av.

ÅRET TJUGOHUNDRAFJORTON

Datum: 2015-01-01 Tid: 16:15:00
Årets nyårslöften?
Jag hade en del nyårslöften, som jag listat i ett inlägg här. Utan att säga för mycket lyckades jag i alla fall någorlunda bra med tre av nio mål.

Årets högtider?
Min födelsedag började med att bli utbjuden på frukost av min kusin och sedan gick familjen (minus Johanna) ut och åt på Gamla Bryggeriet. Midsommar spenderades hemma hos oss som vanligt med god mat, släkt, vänner och kubbturnering. Julafton spenderades hemma med familjen, vilket som vanligt är väldigt lugnt och skönt. Mina julklappar finns listade här. Annandag jul spenderades hemma hos Ingela och Patrik med släkten. På nyår blev det middag hemma hos Pontus tillsammans med massa trevliga människor för att sedan åka hem runt elva och fira in det nya året med mamma, pappa och Pernilla.
 
 
Årets resor?
I mars åkte familjen upp till Trysil i Norge för att hälsa på och fira Johanna som gjorde sin praktik där. I augusti åkte hela familjen till Rhodos för en veckas solsemester. Otroligt trevlig och mysig resa.
 
 
Årets bedrifter?
Jag blev publicerad i en tidning!
Det är den första veckotidningen jag fått bilder publicerade i, vilket är otroligt roligt. Dessutom har jag de sista månaderna av året lyckats sluta äta godis helt och därav gått ner lite i vikt.
 

Årets misstag?
Jag tog inte till vara på tiden ordentligt i år.

Årets minnesvärda datum?
10 mars (min födelsedag), 14-16 mars (resan till Trysil), 26-28 juni (Bråvallafestivalen), 3-10 augusti (resan till Rhodos) och 10 oktober (James Blunt med systrarna).
 
Årets sjukdomar/mående?
Lite av en bergochdalbana rent psykiskt.

Årets mediciner?
Mirtazapin och Cymbalta.

Årets kärlek?
Jag har nog älskat mina systrar mer än någonsin i år.

Årets bästa människor som du träffade/umgicks med?
Det är utan tvekan min bästa vän.
 

Årets största saknad?
Motivation. Och ork.

Årets största cravings?
Förändring. Resor. Glädje.

Årets investeringar?
Min iPhone 6. Efter tre år med min 4S var det dags för en uppgradering, och jag är nördigt förälskad i min telefon.
 
 
Årets stil?
Jeans och hoodtröja. Eller träningstights och hoodtröja. Hoodtröjor är helt enkelt min grej.

Årets tidsfördriv?
Våren dominerades av tv-tittande, sommaren togs upp av att fotografera fem bröllop och hösten har mest handlat om träning och att prata och umgås med min bästa vän.
 
 
Årets musikaliska upptäckter?
Min spellista från året finns att hitta här.
 
 
Årets lästa böcker?
Matchad - Ally Condie
Gallagher Girls 1-6 - Ally Carter

Årets internetanvändande?
Twitter
InstagramTumblr och YouTube.
 
Årets konserter/festivaler?
5/1 - Johnossi på Dynamo, Norrköping
29/3 - Takida i Flygeln, Norrköping
26-28/6 - Bråvallafestivalen, Norrköping
10/10 - James Blunt i Saab Arena, Linköping
 
 
Årets biobesök?
Saving Mr. Banks, The Grand Budapest Hotel, Herr Peabody & Sherman, Divergent, The Other Woman, X-men: Days of future past, Förr eller senare exploderar jag (The Fault In Our Stars), Maleficent, Draktränaren 2, 100 steg från Bombay till Paris, Pingvinerna från Madagaskar.

Årets evenemang?
Trollkarlen från Oz i De Geerhallen, Harry Potter: The Exhibition i Norrköping, En skam för Sverige med Magnus Betnér och Soran Ismail i De Geerhallen och Sound of Music på Östgötateatern.