Modeller i mängder

Datum: 2016-04-07 Tid: 16:39:22
I måndags lade jag ut en bild på Facebook och Instagram där jag sökte modeller till egna projekt för att stärka min portfolio. Facebook-inlägget lade jag dessutom som en annons. Igår var jag tvungen att avsluta annonsen på Facebook, för att jag fått ett så överväldigande gensvar. Något som jag inte alls hade väntat mig. Jag hade hoppats på kanske två eller tre personer. Jag lade min maxbudget på 50 kronor och hade tänkt ha annonsen uppe i en vecka, men det slutade med att jag totalt spenderade ungefär 17 kr, hur värt är inte det!?

Inlägget på Facebook har i dagsläget nått över 4000 personer, har 10 gillningar och 12 kommentarer. Jag har även fått 12 nya gillningar på min Facebook-sida. Det hela har även lett till att jag har 12 inbokade fotograferingar samt 6 personer jag väntar på ytterligare svar från. Jag fick dessutom tacka nej till flera stycken, då jag just nu har fullbokat i både april och maj. Jag har förutom dessa fotograferingar även andra saker inbokat i veckorna, samt att jag måste lämna tid till de kunder som faktiskt betalar för sina fotograferingar.

Som det ser ut nu har jag alltså 3 barn/familjefotograferingar, 3 gravidfotograferingar, 1 parfotografering och 5 porträttfotograferingar inbokat. Vilket är enastående. Jag hoppas verkligen att det här inte bara ska stärka min portfolio och få mig att utvecklas som fotograf, utan även generera nya kunder och möjligheter som faktiskt ger mig en inkomst. Nöjda kunder är ju det bästa man kan ha, för de sköter i princip marknadsföringen åt mig.

Nu framöver ska jag fokusera på att leta inspirationsbilder, reka fotoplatser och organisera all information. Jag har redan några tankar på var jag vill genomföra de flesta fotograferingar, men jag måste självklart se om platserna fungerar och hur ljuset är och så vidare. Jag vet att flera fotograferingar kan behövas ändras eller bokas om, då vårvädret kan vara ganska tråkigt. Men jag hoppas självklart på det bästa!
 

Kommentarer

Namn


E-postadress (endast jag som ser)


Blogg-/hemsideadress