När man blir fullständigt besatt av en dröm

Datum: 2016-05-30 Tid: 13:28:28
Jag har sedan jag började fotografera drömt vilda och ouppnåliga drömmar om att ha en gigantisk, lyxig, professionell och stilren fotostudio. Planlösning, layout, behov och geografiskt läge har varierat en del. Men grundtanken har alltid funnits kvar. Jag har dessutom en besatthet av att gå in på Objektvision.se och kolla på lediga lokaler i Norrköping. En dröm vore att få ha en studio i Knäppingsborg eller i nya Lyckan-kvarteret. Det ligger dessutom ute en magisk våning i industrilandskapet som jag förälskat mig i. Den skulle dock kosta över 550 000 om året exklusive driftkostnader och innan ombyggnation/anpassning av lokalen (jag var tvungen att mejla och fråga av nyfikenhet). Och då måste jag i princip tjäna runt en miljon om året för att det ska gå ihop, och jag är inte riktigt där än.
 
Det finns kanske femton olika versioner av skisser på en fotostudio på min hårddisk, som jag genom åren knåpat ihop i Photoshop. Men min senaste besatthet i allmänhet är drömmen om att i framtiden bosätta mig på en stor gård med hästar och kor och hundar och katter och bara leva livet. Så då började jag skissa på det och tanken slog mig, varför inte ha en studiolokal på sin gård? Så då började ännu en version av planritningar i huvudet. 
 
Jag har flera gånger försökt förstå mig på AutoDesks programvaror, främst AutoCad, som är en designprogramvara där man kan göra mycket 3D-modeller. Men eftersom jag antagligen behöver en treårig utbildning för att göra vad jag vill i det programmet så har jag alltid hållit mig till 2D-skisser i Photoshop. Men häromdagen googlade jag (som man gör) på "floorplan software". Ett av resultaten som kom upp var en hemsida av just AutoDesk. Deras Floor Plan Beta är väldigt enkel att använda och erbjuder både 2D-skisser samt 3D-renderingar av det man skapar. Det finns massa saker jag skulle vilja ha som funktioner som tyvärr inte finns just nu, däribland möjligheten att göra två våningar på ett smidigt sätt med trappor. Men för att förverkliga min idé fick jag vara lite kreativ istället och rita dem som två separata byggnader och fejka utseendet till ett loft.
 
Nedan följer planritning och några 3D-renderingar på fotostudion jag drömmer om.
För att ni ska förstå min vision så är den högra ritningen övervåningen/loftet som är placerat över badrummet och Styling/Förvarings-rummet.
 
Stor öppen yta med stora fönster och 5,2 m i takhöjd. Entrédörren är skjutdörrar i glas (men jag tänker mig rustika garageportar annars).
 
Samma yta från motsatt håll. Den tomma ytan bakom soffgruppen ska vara själva fotograferingsområdet. Till höger ser man, vad jag kallar, Boudoir-studion.
 
Förutom att fotografera vackra tjejer så tänker jag att det finns många användningsområdet för Boudoir-delen.
 
I Styling/Förvarings-utrymmet finns sittplatser, tre smink-stationer och en vägg med garderober och förvaring.
 
Badrummet är stort och stilrent med marmorgolv.
 
På övervåningen, direkt över Styling/Förvaring, ligger köket. Köket har öppet ner till studion, med ett avgränsande räcke.
 
Matplatsen i köket och i bakgrunden skymtar kontoret.
 
Kontoret är öppet och stilrent. Ett fönster som vätter utåt och ett fönster som ser rakt ner på studioområdet.

Kommentarer

Namn


E-postadress (endast jag som ser)


Blogg-/hemsideadress